10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportÎn ce condiții își asumă Guvernul Ponta răspunderea pe Codul Fiscal

În ce condiții își asumă Guvernul Ponta răspunderea pe Codul Fiscal

Președintele PSD Victor Ponta a declarat, luni, că Guvernul își va asuma răspunderea în Parlament pentru proiectul Codului Fiscal dacă liberalii blochează adoptarea acestuia, relatează Mediafax.

”Nu am renunţat. Am văzut întâi reacţiile PNL care s-a opus: «nu e bine Codul fiscal, nu vrem, nu suntem de acord», dar între timp văd că le-a trecut şi apreciez faptul că le-a venit mintea de pe urmă şi sunt de acord cu propunerile noastre şi sper să le sprijine”, a explicat liderul PSD.

El a făcut această declarație, după ședința liderilor coaliției, care a avut loc la Senat, întrebat dacă asumarea răspunderii Guvernului pe Codul Fiscal rămâne o variantă.

Președintele PSD a subliniat că, dacă PNL nu blochează (adoptarea noului Cod fiscal – n.r.), nu are de ce să angajeze răspunderea.

”Tocmai am constat, dar au avut un ton mai conciliant în sfârşit. Au zis să discutăm în Parlament. Foarte bine, dacă nu blochează… Prima opţiune normală şi pe care de altfel o şi punem în practică pe 20 martie este trimiterea în Parlament. Este luna aprilie, mai, iunie – sunt trei luni în care Parlamentul pot să dezbată, să îmbunătăţească ce e de îmbunătăţit. Dacă nu ne blochează PNL, dacă nu ne contestă la CCR, dacă nu folosesc lucrurile pe care PDL, de obicei, le folosea ca să ne blocheze, nu avem de ce să angajăm răspunderea. A fost, dacă vreţi, un cartonaş galben pe care l-au înţeles şi mă bucur că sunt dispuşi la dialog”, a spus Ponta.

Premierul și-a exprimat speranța că proiectul noului Cod Fiscal să fie dezbătut şi aprobat cât se poate de repede de Senat, ca să meargă la Camera Deputaţilor, unde să fie supus votului înainte de finalul sesiunii, astfel încât să fie şase luni de pregătire, de implementare a noului Cod fiscal şi Codului de procedură fiscală.

Întrebat despre posibilitatea ca termenul de dezbatere la acest proiect să fie prelungit, Ponta a spus: ”Mai mult decât cele trei luni în care este în Parlament? Deja proiectul este pe site-ul Ministerului de Finanţe de o lună şi jumătate, cu încă trei luni – patru luni şi jumătate. Şi şase luni pentru intrarea în vigoare. Eu cred că este mai mult decât de bun simţ. Nu am vorbit de azi pe mâine. E mai mult decât rezonabil".

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...
Ultima oră
Pe aceeași temă