10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportÎn replică la referendumul pe care l-a anunțat Klaus Iohannis, PSD vrea...

În replică la referendumul pe care l-a anunțat Klaus Iohannis, PSD vrea să facă două referendumuri – unul pe tema familiei, altul pe tema imunității demnitarilor

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat luni seară că partidul său vrea să organizeze, în această primăvară, două referendumuri.

Unul dintre ele va fi pe tema definiției legale a familiei – cea dintr-un bărbat şi o femeie, iar celălalt va fi despre eliminarea imunităţii pentru demnitari, inclusiv pentru preşedintele României.

Liderul PSD, care este și președinte al Camerei Deputaților, a făcut aceste declarații într-o emisiune a postului de televiziune RTV, imediat după ce președintele Klaus Iohannis anunțase, la Palatul Cotroceni, că vrea un referendum pe tema grațierii și a amnistiei.


Citește și: Klaus Iohannis, lovitură pentru PSD: Anunță un referendum pe tema legii grațierii: Dragilor, una a fost promisă, alta a fost începută; de aici indignarea românilor

Șeful statului a precizat, luni seară, că va începe demersurile pentru un referendum, întrucât “este evident că există un larg interes pentru această temă a schimbării Codurilor Penale şi a graţierii”.


“Noi avem în minte alte două referendumuri pe care le vom declanşa. Este un referendum pe care ne-am angajat să-l declanşăm cu tema «familia». S-au strâns peste 3 milioane de semnături şi este o temă de interes major, care ţine de substanţa societăţii noastre. Iar a doua temă, eu am spus-o de un an şi jumătate în spaţiul public şi o spun în continuare, chiar dacă unii colegi de-ai mei s-au supărat la vremea respectivă, un referendum privind regimul imunităţilor din România. Eu am spus-o mereu şi susţin în continuare: nu sunt de acord cu imunitatea parlamentară, dar nici cu cea a preşedintelui”, a subliniat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a ţinut să precizeze că în referendumul pe care PSD doreşte să îl organizeze este vorba despre “imunităţile tuturor”.

“Noi vorbim de un articol fundamental din Constituţie: nimeni nu e mai presus de lege. Dacă nimeni nu e mai presus de lege, imunităţile trebuie să dispară pentru toţi”, a susținut Liviu Dragnea.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Închisoare cu suspendare pentru trei activiști climatici care au vopsit cu spray portocaliu Poarta Brandenburg

Un tribunal din Germania i-a condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare pe trei activişti climatici care au împroşcat cu spray portocaliu coloanele...

Parlamentul European consideră exploatarea maternităţii surogat o eurocrimă

Noua directivă împotriva traficului de fiinţe umane şi a protecţiei victimelor acoperă şi căsătoriile forţate şi adopţiile ilegale, potrivit actualitate.org. Parlamentul European: exploatarea maternităţii surogat...

Apple va organiza un eveniment în luna mai a anului 2024. Ce pregătește compania

Apple va organiza un eveniment pe 7 mai, a anunțat marți compania, în contextul în care există informații potrivit cărora luna viitoare va lansa...
Ultima oră
Pe aceeași temă