18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportÎndemnul şefei diplomaţiei europene pentru statele membre: Nu putem fi conduşi de...

Îndemnul şefei diplomaţiei europene pentru statele membre: Nu putem fi conduşi de frică

Șefa diplomației europene, Federica Mogherini, a sfătuit statele memebre UE să nu se lase conduse de frică și să nu acționeze impulsiv, ca urmare a atentatelor din Paris, de la jumătatea lunii noiembrie, și a îndemnat la stabilirea unei strategii de securitate comune, informează AFP, citat de Agerpres.

Mogherini a atras atenția că “reacțiile emoționale pot fi foarte puternice, însă aria lor de acțiune este limitată”, astfel că acţiunile impulsive reprezintă o eroare pe care UE nu îşi permite să o comită.  

Înaltul Reprezentant pentru afaceri externe și politica de securitate se află în Olanda în deschiderea celor două zile de discuții pe marginea unei strategii a UE în materie de securitate și afaceri externe, strategie pe care europenii încearcă să o actualizeze.

Mogherini a precizat că “lumea s-a schimbat”, la o lună după atentatele de la Paris, revendicate de gruparea Statul Islamic (SI), atentate în care au murit 130 de oameni și au fost răniți alți 350, astfel că este nevoie de o nouă strategie de securitate.

Noua strategie va fi dezvăluită liderilor europeni în iunie și va conține şi prevederi care vizează la securitatea cibernetică, energie și climat.

Mai mult, Înaltul Reprezentant pentru afaceri externe și politica de securitate a îndemnat la o unificare a Europei şi a precizat că ‘interesele cetățenilor ar putea fi servite mai bine prin intermediul politicilor noastre comune’. ‘

Avem nevoie de o strategie comună pentru a decide acțiunile noastre după ultima criză și pentru a împiedica următoarele’, a mai spus șefa diplomației europene.

La rândul său, ministrul de externe al Olandei, Bert Koenders, prezent la reuniune, a estimat că UE ‘are nevoie mai mult ca niciodată de o poziție unită’. El a promis că aceste probleme vor fi puse pe agenda de lucru când Olanda va asigura președinția prin rotație a UE, în timpul primului semestru al anului viitor.

Cele mai citite

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă