12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportInspecţia Judiciară, sesizată în cazul declaraţiilor lui Ponta

Inspecţia Judiciară, sesizată în cazul declaraţiilor lui Ponta

Inspecţia Judiciară a fost sesizată de CSM în cazul declaraţiilor premierului Victor Ponta cu privire la actul de justiţie, relatează Mediafax

Astfel, Inspecţia Judiciară va decide dacă prin afirmaţiile sale, în spaţiul public, liderul PSD a afectat independenţa justiţiei. 

“Ca urmare a afirmaţiilor domnului Victor Ponta, prim ministru al României, emise în spaţiul public în cadrul emisiunii ‘Ora de vârf’, difuzată de postul de televiziune România TV în data de 1 iunie 2015, cu începere de la ora 20.31, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări cu privire la apărarea independenţei sistemului judiciar”, arată CSM, într-un comunicat de presă, transmis marţi.

Citeşte şi: Reacţia Liviei Stanciu, după declaraţiile premierului Victor Ponta

Luni seara, întrebat la finalul unei emisiuni la România TV despre condamnarea lui Dragnea, Ponta a spus că el nu are voie să vorbească despre justiţie, după care a afirmat că în acest moment există o singură putere, “iar noi ceilalţi, Guvern, Parlament, Preşedinte, facem şi noi ce putem”.

Ponta a continuat, spunând că dacă Liviu Dragnea nu ar fi fost condamnat, judecătoarele ar fi fost arestate. 

“Ați văzut ce pățesc ăia doi judecători de la Curtea de Apel care au achitat-o pe doamna Rarinca? Le-au scos stenograme, nu știu ce. Vă dați seama că judecătoarele de la Dragnea, dacă cumva îl achitau pe Dragnea, cred că erau și arestate acum. Au dat și ele un an cu suspendare, dar pentru noi e un lucru nedrept, pentru că nu doar noi, ci și PNL a fost cu noi la suspendare”, a subliniat Ponta. 

Premierul a vorbit, la acelaşi post de televiziune şi despre Dan Şova, subliniind că scopul arestării lui este “circotecă politică”.

“Este vorba de un singur lucru – un om, cum îl cheama pe el, Şova, cere ca să fie judecat. Şi nimeni nu înţelelege de ce procurorii vor să fie arestat. Pe Şova pot să îl trimită în seara asta în judecată, însă ei nu vor asta, vor circotecă politică”, a spus preşedintele PSD.

Citeşte şi: Ponta, atac la un judecător CSM. Pe cine acuză că face parte din “Sistem”

În cadrul aceleiaşi emisiuni, Victor Ponta a fost întrebat despre declaraţiile făcute de fostul judecător şi fost membru CSM, Toni Neacşu, conform căruia erata din 2012, cea privind cvorumul necesar pentru adoptarea referendumului, nu a fost realizată de judecătorii Curţii Constituţionale, ci de preşedintele instanţei supreme, Livia Stanciu, de fosta şefă CSM, Oana Schmidt Hăineală, fostul şef al DNA, Daniel Morar şi de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica.

“Am văzut şi eu ce a spus domnul Neacşu şi pot să vă spun că în mare parte are dreptate”, a comentat premierul Ponta, referitor la afirmaţiile lui Neacşu.

Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

România va primi gaze din Qatar, ca alternativă la gazele din Azerbaidjan

România va primi gaz natural lichefiat din Qatar, ca alternativă la producția autohtonă și la gazele pe care România le va primi din Azerbaidjan. Acest...

ANAF a publicat noile reglementări pentru închiriere sau subînchiriere a bunurilor mobile și imobile

ANAF a publicat miercuri Ghidul dedicat persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea de bunuri mobile și imobile. Potrivit sursei citate, contribuabilii care obțin venituri...
Ultima oră
Pe aceeași temă