9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportCe s-a întâmplat la întâlnirea neoficială Băsescu-Iohannis

Ce s-a întâmplat la întâlnirea neoficială Băsescu-Iohannis

UPDATE 20:20 – Întâlnirea de miercuri dintre preşedintele ales Klaus Iohannis şi preşedintele în exerciţiu Traian Băsescu a durat o oră.

“În această seară, preşedintele ales, Klaus Iohannis, s-a întâlnit la Palatul Cotroceni cu preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu, pentru un schimb de informaţii legate de preluarea funcţiei prezidenţiale, care va avea loc duminică”, a precizat purtătorul de cuvînt desemnat al lui Klaus Iohannis, Tatiana Niculescu Bran.

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, a scris pe pagina oficială de Facebook că s-a întâlnit la Palatul Cotroceni cu preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu, pentru un schimb de informaţii legate de funcţia prezidenţială pe care o va prelua după învestirea de către Parlament.

“Mă voi reîntâlni cu Preşedintele Băsescu duminică, tot la Cotroceni, cu prilejul ceremoniei festive prin care se va face transferul de putere”, a mai scris Klaus Iohannis.

UPDATE 11:20 – Purtătorul de cuvânt desemnat al lui Klaus Iohannis, Tatiana Niculescu Bran, a confirmat miercuri întâlnirea pe care președintele ales și președintele în funcție Traian Băsescu o vor avea la Cotroceni, precizând că cei vor discuta detaliile instituționale ale predării-preluării mandatului.

Niculescu Bran a menţionat totodată că, duminică, după învestirea președintelui Iohannis în Parlament, va avea loc la Palatul Cotroceni o scurtă ceremonie festivă care va marca transferul de putere între cei doi președinți.

***

Preşedintele în funcție Traian Băsescu şi preşedintele ales Klaus Iohannis urmează să se întâlnească miercuri după-amiază, la Palatul Cotroceni, potrivit unor surse oficiale. Cei doi urmează să discute despre mandatul prezidențial, înainte de ceremonia de predare-primire a funcției.

Conform surselor citate de Mediafax, întâlnirea este prevăzută să aibă loc la ora 17.00. Klaus Iohannis va depune jurământul de învestitură în funcţia de preşedinte al Românei, duminică, într-o şedinţă solemnă a Parlamentului.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă