12.2 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportUPDATE: Ioana Petrescu despre consultările Cotroceni: Mă gândeam: e politică, îmi distruge...

UPDATE: Ioana Petrescu despre consultările Cotroceni: Mă gândeam: e politică, îmi distruge proiectul. Voiam sa-l iau și să plec

UPDATE. Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, afirmă că nu i-a dat lui Traian Băsescu studiile privind reducerea CAS cu 5 puncte procentuale pentru că nu sunt publice, dar a precizat, totodată, că FMI le-a avut în urmă cu o lună, iar în privinţa MTO nu putea răspunde "în 5 minute, pe picior", la Cotroceni.

Citește și: Ioana Petrescu: Nu i-am dat studiile pe CAS lui Băsescu pentru că nu sunt publice. FMI le-a văzut

Ioana Petrescu, ministrul Finanțelor, susţine că nu a prezentat cifre la întâlnirea de la Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu întrucât a realizat că este o dispută politică, în care reducerea CAS cu 5 puncte reprezintă un pretext, şi i-a fost teamă să nu îi fie distrus proiectul, informează Mediafax.

"Era clar că e o întâlnire politică. Nu m-am dus acolo să vorbesc despre cifre sau să fundamentez o teorie economică. Era clar că acolo era o discuţie politică şi CAS era la mijloc (…) Băsescu vine dintr-un partid de dreapta, unde măsura este susţinută (…) Am impresia că dânsul susţine această măsură, deci nu era ideea acolo să mergem şi să susţinem măsura cu cifre (…)

Citește și: Cum să (nu) faci reforma fiscală. Șapte sfaturi pentru Ioana Petrescu

Este clar că e vorba de un război politic, am refuzat să mă implic în acest război în care se folosea CAS. Am încercat să ţin departe CAS de acest război (…) Mă gândeam: clar e o dispută politică şi o să-mi distrugă proiectul. Vroiam să-l iau şi să plec", a spus Ioana Petrescu la Antena 3.

Citește și: Reducerea CAS cu 5 pp. Putea avea Victor Ponta un răspuns corect?

Ea nu crede că preşedintele Traian Băsescu se opune reducerii CAS.

"Aruncam cifrele privind CAS într-o dispută politică. Ştiam care este jocul şi îmi era frică că pică CAS la mijloc", a adăugat Petrescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă