15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportIohannis laudă pavilionul României de la Milano

Iohannis laudă pavilionul României de la Milano

Klaus Iohannis a declarat joi, după ce a vizitat expoziţia din Milano că este “foarte plăcut impresionat” de pavilionul României, care impresionează prin conceptul abordat ce se integrează în tema expoziției mondiale, informează un comunicat remis de Administraţia Prezidenţială.

Citeşte şi: Iohannis, în vizită la Vatican. Ce declaraţii a făcut şeful statului

“Am vizitat pavilionul României, am discutat cu comisarul expoziției, am discutat cu comisarul României pentru prezența la Expo Milano 2015 și sunt foarte plăcut impresionat că am reușit noi, România, și de data aceasta, să ne prezentăm foarte bine cu un pavilion care nu impresionează prin mărime, ci prin concept, un concept care se integrează, după părerea mea, foarte bine în tema expoziției, care este legată de pământul ce ne hrănește și exploatarea lui într-un mod sustenabil”, a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a precizat că spațiul expozițional al României arată, prin filme și imagini, cum înțeleg românii conceptul de sustenabilitate, dar “nu numai în ce privește hrana, ci și cultura, viața de zi cu zi”.

“Această îmbinare între prezentare ultramodernă pe flat screen-uri mari și arhitectura care ne amintește în mod plăcut de arhitectura rurală din Deltă este o îmbinare care mie îmi place. (…) Ținta expoziției este de 20 de milioane de vizitatori și deja pentru perioada imediat următoare s-au vândut bilete pentru aproximativ 11 milioane de oameni. Când am venit încoace am văzut că un număr foarte mare de vizitatori vor să vadă ce se întâmplă în lume. Sper ca un număr impresionant dintre ei să vadă ce se întâmplă și în România în sensul cel mai pozitiv”, a mai precizat Iohannis.

Klaus Iohannis a ajuns, joi după amiază, la pavilionul României de la Expo Milano, fiind primit de comisarul general, Georgian Ghervasie. Șeful statului a fost întâmpinat în stil tradițional românesc de către două tinere în costume populare, care i-au oferit pâine și sare.

 

 

Cele mai citite

Ucraina a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, tip vânător de mine

Un atac al Ucrainei a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, Kovrovets, de tip vânător de mine, a anunțat Comandamentul Flotei din...

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...
Ultima oră
Pe aceeași temă