10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportIohannis confirmă întâlnirea cu Horodniceanu

Iohannis confirmă întâlnirea cu Horodniceanu

Președintele Klaus Iohannis a confirmat, sâmbătă, că s-a întâlnit cu Daniel Constantin Horodniceanu, propus de ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, la șefia DIICOT și a precizat că săptămâna viitoare va lua o decizie privind numirea la DIICOT, informează HotNews. 

Citește și: SURSE. Klaus Iohannis s-a întâlnit MARŢI cu Daniel Horodniceanu, propunerea MJ pentru şefia DIICOT

“Am avut o discuție, evident. Eu vreau să cunosc oamenii pe care îi numesc în funcții. Am avut o întâlnire”, a declarat Iohannis. 

Surse judiciare au declarat că președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, marți dimineața, la Palatul Cotroceni, cu procurorul ieșean Daniel Horodniceanu, propus de ministrul justiției la șefia DIICOT. Procurorul Horodniceanu ar fi cerut la sfârțsitul întâlnirii să facă un selfie cu șeful statului, însă acesta l-ar fi refuzat și i-ar fi atras atenția că participă la o întâlnire oficială.

O decizie referitoare la numirea procurorului Horodniceanu la șefia DIICOT este așteptată săptămâna viitoare. Procurorul Horodniceanu a declarat că nu dorește să facă nici un fel de comentarii.

Citește și: Ce sfat îi dă Iohannis lui Dragnea, după condamnare

Întâlnirea procurorului Daniel Horodniceanu cu președintele Klaus Iohannis a avut loc, marți, pe fondul degradării relațiilor dintre șeful statului și premierul Victor Ponta. Președintele Iohannis a cerut luni, 11 mai, stenograma interviului dat de Horodniceanu în fața secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. În urma interviului, procurorul ieșean a primit aviz favorabil, cu cinci voturi pentru și două impotrivă.

În timpul interviul de săptămâna trecută, unul din membri CSM, Oana Haineala, l-a acuzat pe Horodniceanu de autoplagiat, arătând că acesta a folosit în prezentarea din fața CSM argumente din lucrări mai vechi ale sale, fără să le atribuie. Replica lui Horodniceanu a fost “Pe mine însumi?”.  

Citește și: William Brînză, sub CONTROL JUDICIAR. Ce a spus fostul deputat la ieşirea de la DIICOT

Horodniceanu are o vechime de 16 ani în funcția de procuror, din care șase ani în funcții de conducere. În prezent este procuror-șef al Serviciului Teritorial Iași al DIICOT. A fost procuror-șef al Biroului Teritorial Iași – DIICOT, în perioada iunie 2006 – iunie 2009, respectiv procuror-șef al Serviciului Teritorial Iași – DIICOT în perioada iunie 2012 – 2015. De asemenea, a fost formator în cadrul Institutului Național al Magistraturii în probleme de etică și deontologie profesională a magistratului; formator în domeniul ascultarii copilului în cadrul procedurilor judiciare, precum și în domeniul protecției victimelor infracțiunilor de violență și trafic de persoane.

 

 

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă