14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportIohannis și-a anunțat propunerea la șefia SRI. La SIE, ”vorbim altă dată”

Iohannis și-a anunțat propunerea la șefia SRI. La SIE, ”vorbim altă dată”

Iohannis a anunţat, joi seară, că l-a propus pentru funcţia de director la SRI pe europarlamentarul PNL, Eduard Hellvig. 

"În ultimele săptămâni, datorită unor evoluţii în viaţa politică, SRI a fost în atenţia publicului. Am decis să fac o nominalizare pentru poziţia de director SRI, în această seară am semnat scrisoarea pentru preşedinţii celor două camere şi l-am propus pe Eduard Hellvig", a spus preşedintele. 

Şeful statului a declarat că Hellvig are "calmul necesar" pentru funcţia de director SRI. 

"Atunci când m-am gândit la o persoană pentru care să o propun la SRI am căutat pe cineva care are pregătirea necesară, energia necesară, care cunoaşte actorii politici, care are suficiente cunoştinţe despre activitatea SRI şi care vine să aducă calmul necesar în acest spaţiu. Pentru mine, Eduard Hellvig, reprezintă garanţia unui parcurs de modernizare şi europenizare şi în SRI. SRI a câştigat foarte mult ca imagine publică în ultimii ani, a avut rezultate semnificative, şi toate acestea trebuie duse mai departe şi am încredere că Hellvig va face acest lucru.", a mai spus Iohannis.

​Citeşte şi: Eduard Hellvig, propunerea lui Iohannis la SRI

De asemenea, preşedintele a declarat că în cursul zilei de joi a avut întâlniri atât cu liderii partidelor parlamentare cât şi cu şefii celor două camere pentru a-i informa de decizia de a-l propune pe Hellvig.

"Am avut întâlniri cu liderii partidelor parlamentare, am vorbit cu cei doi  preşedinţi şi le-am adus la cunoştinţă această propunere. Probabil, săptămâna viioare, Parlamentul va lua în discuţie propunearea mea", a spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis nu a dorit să facă comentarii despre poziţia de director vacantă la SIE. Şeful statului a subliniat că discuţia despre Serviciul de Informaţii Externe va avea loc "la momentul potrivit". 

"Acum vorbim doar de o nominalizare la SRI, în perioada următoare voi face o nominalizare, la momentul potrivit, şi pentru SIE. Astăzi discutăm despre SRI şi altă dată despre SIE", a precizat Iohannis.

În ceea ce priveşte şefia DIICOT, Iohannis a declarat că aşteaptă cu "mare interes" propunerea Ministerului Justiţiei.

"Aştept cu mare interes o propunere pentru DIICOT de la Ministerul Justiţiei. Aici nu sunt eu iniţiatorul", a spus preşedintele.

Cele mai citite

Istoria și simbolul crucii

Istoria crucii a marcat epoca dinainte de Hristos, ca simbol al celei mai crunte pedepse. Nu știm dacă pedeapsa prin răstignire este la fel de veche...

Taiwanul ar urma să fie sprijinit de Trump dacă acesta va câștiga alegerile

Un fost ambasador al SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, James Gilmore, a declarat sâmbătă că este convins că Donald Trump...

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...
Ultima oră
Pe aceeași temă