9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportIohannis: Este o onoare să conduc România când va prelua preşedinţia Consiliului...

Iohannis: Este o onoare să conduc România când va prelua preşedinţia Consiliului UE, în 2019

Preşedintele României, Klaus Iohannis a declarat, joi, la întâlnirea cu reprezentanţii Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti că îşi începe mandatul cu gândul la pregătirea României de preluare a președinției Consiliului UE, în 2019, şi că este o onoare să conducă țara în perioada celei mai înalte funcţii de răspundere europene.”Încep acest mandat cu gândul la pregătirea României pentru preluarea președinției Consiliului UE în anul 2019. Este o onoare să fiu cel care va conduce țara noastră în perioada celei mai înalte funcții de răspundere europeană. Este, în același timp, o responsabilitate pentru care trebuie să pregătim planuri solide în beneficiul comun al României și al celorlalte state membre”.

Iohannis a arătat că va susține construcția unei strategii integrate de politică externă la care să contribuie toate instituțiile.Este vital pentru dezvoltarea României să avem o politica externă și de securitate coerentă, asumată de Președinție, de Guvern și de Parlament. Cred că domeniul politicii externe poate fi primul debarasat de interese partizane și conjuncturale. Abordarea pe principiile seriozității și perseverenței trebuie să marcheze relația dintre România și statele membre ale UE, dar și pe cea dintre toate statele membre și cele vecine UE”.

Preşedintele Iohannis a urat succes Letoniei, la preluarea preşedinţiei Consiliului European şi a asigurat-o de deplina noastră susţinere în realizarea priorităţilor stabilite, pentru o Uniune Europeană mai competitivă.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă