4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportIohannis: I-am cerut domnului Gabriel Oprea să-și dea demisia

Iohannis: I-am cerut domnului Gabriel Oprea să-și dea demisia

Șeful statului, Klaus Iohannis, a anunțat, luni seara, că i-a cerut demisia ministrului de Interne, Gabriel Oprea. 

Într-o conferință de presă, Klaus Iohannis a vorbit despre cazul accidentului în urma căruia un polițist a decedat în timp ce însoțea mașina vicepremierului Gabriel Oprea. 

Citeșe și: Iohannis l-a chemat pe Ponta la discuții: Este foarte belicos în ultima vreme

”Având în vedere că opinia publică e foarte preocupată de evenimentul de săptămâna trecută, accidentul care a avut loc și din nefericire a murit un polițist care s-a aflat la datorie, am avut o intervenție ieri și în continuare azi l-am invitat pe vicepremierul Oprea la o discuție, fiindcă am dorit să primesc lămuriri și explicații suplimentare. Am avut această discuție în cursul acestei seri. L-am sfătuit să își dea demisia”, a declarat președintele.  

Întrebat de jurnaliști dacă știe ce s-a întâmplat în noaptea accidentului, Iohannis a spus că: ”Eu cunosc aspectele relatate chiar de domnul Oprea, dar restul circumstanțelor nu trebuie elucidate de serviciile secrete, ci de procurori. Aștept rezultatele acelei anchete”. 

Citește și: Soluțiile lui Iohannis pentru criza imigranților

În ceea ce privește motivele pentru care i-a cerut demisia lui Oprea, șeful statului a spus că îi reproșează proastă gestionare a crizei. ”Într-o astfel de criză apare foarte multă emoție și opinia publică are dreptul la informații, are dreptul la luări de poziții publice din partea celor implicați, a șefilor celor implicați. După părerea mea întreagă comunicare pe acest accident a fost catastrofală. Această e latură politică și pe această latură politică i-am dat sfatul dlui Oprea. Nu m-am referit la partea penală care va fi lămurită de procuror”. 

Duminică, aproximativ o mie de oameni au ieşit în stradă, în centrul Capitalei, pentru a cere demisia sau demiterea ministrului Gabriel Oprea. Aceştia au protestat la Universitate, apoi au mers în marş la sediile MAI şi Guvernului. Proteste similare au avut loc şi la Cluj-Napoca.

Citeșe și: Sindicatul polițiștilor îi cere demisia lui Gabriel Oprea

În aceeaşi zi, la Arad, preşedintele Klaus Iohannis declara că ”este inadmisibil” ca Guvernul să nu ia o poziţie oficială în cazul accidentului în care şi-a pierdut viața poliţistul Bogdan Gigină şi adăuga că îi poftește ”de urgenţă în fața microfoanelor pe domnii Ponta și Oprea să dea lămuriri”.

Premierul Victor Ponta a refuzat să le răspundă jurnaliştilor, vineri, dacă ministrul Gabriel Oprea avea dreptul legal să folosească escorta Poliţiei Rutiere, inclusiv a motocicliştilor, în toate deplasările pe care acesta le face, el precizând că răspunde doar la întrebări legate de rectificarea bugetară.

Citește și: Victor Ponta îi răspunde lui Iohannis: S-a dus la Bruxelles ca surda la horă

Mai mulţi lideri politici, precum şi organizaţii neguvernamentale au cerut demisia lui Gabriel Oprea din funcţiile de vicepremier şi de ministru de Interne, dar şi lămurirea circumstanţelor accidentului a cărui victimă a fost Bogdan Gigină.

 

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă