20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportIohannis, înainte de summit-ul de la Bratislava: Trebuie să ne concentrăm pe...

Iohannis, înainte de summit-ul de la Bratislava: Trebuie să ne concentrăm pe creșterea transparenței și a legitimității instituțiilor europene. România nu va adera la euro în 2019

Preşedintele Klaus Iohannis participă, vineri, la reuniunea informală a Consiliului European de la Bratislava. Potrivit programului transmis de Administrația Prezidențială, după participarea la cele două sesiuni de lucru ale șefilor de delegație, Iohannis va susține o declarație de presă.

———————

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că liderii naţionali au avansat "nerealist" termenul de aderare la zona euro anul 2019, precizând că acesta este imposibil de atins, dar a afirmat că aderarea rămâne un obiectiv pentru România, însă fără o ţintă fixă. 

"Iniţial s-a vehiculat ca termen 2019. A fost un termen înaintat atunci prea optimist, aş spune chiar nerealist. 2019 este exclus pentru noi, dar România are în continuare acest obiectiv strategic de aderare", a spus preşedintele.

Potrivit News, ro, Iohannis a explicat că România va intra în zona euro în momentul în care va exista un consens din partea specialiştilor, care trebuie să vadă în ce măsură România îndeplineşte criteriile necesare şi este realmente pregătită, altfel rezultatele economice ar putea fi în detrimentul ţării. Preşedintele a arătat că în acest moment "nu avem o ţintă fixată".

=====

Președintele Klaus Iohannis consideră că Uniunea Europeană trebuie să lucreze pentru "creșterea transparenței și a legitimității" instituțiilor din cadrul acesteia.

Șeful statului a făcut această declarație la București, joi după-amiază, explicând prioritățile României care urmează a fi prezentate la reuniunea de la Bratislava.

Printre acestea se numără securitatea internă și externă, consolidarea controlului la frontiere, protecția cetățenilor statelor UE, precum și locurile de muncă pentru tineri. Pe de altă parte. Iohannis a precizat că este necesară și "consolidarea industriei de apărare europeană".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă