21.3 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSportIohannis, la aniversarea a 140 ani a PNL: Mi-a fost dor de...

Iohannis, la aniversarea a 140 ani a PNL: Mi-a fost dor de voi

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la aniversarea a 140 de ani de la înfiinţarea PNL, că a simţit lipsa Partidului Naţional Liberal.

”Mi-a fost dor de voi! O să vă mire, dar în această seară o să vorbesc ceva mai mult. Și nu pentru că o să îmi schimb stilul, ci pentru că vreau să vă vorbesc despre trecut, prezent și viitor. PNL a fost înființat de un englez, iar în 2014 și-a ales ca președinte un etnic german”, a declarat Iohannis.

Klaus Iohannis a mai spus că PNL are, în acest moment, cea mai mare rată de încredere din toată istoria sa. 

În cadrul discursului, şeful statului a ţinut să precizeze că România de astăzi "datorează o nesfârşită recunoştinţă a PNL" pentru reformele făcute de-a lungul timpului. 

"Economia este în bună masură creaţia a gândirii liberale. Prin noi înşine n-a fost o lozincă. Ea a căpătat un sens în mintea tinerilor şcoliţi în universităţile din europa şi reveniţi acasă", a subliniat Iohannis.

Şeful statului a mai vorbit şi despre parcursul pe care partidul l-a avut de-a lungul timpului şi a subliniat că demersul PNL trebuie să aibă în vedere România.

"Am pornit împreună pe un drum în 2014, un drum nu pentru om, nu pentru partid, ci pentru România. Ne unesc aceleaşi valori şi angajamente", a subliniat Iohannis.

Mai mult, preşedintele Iohannis a transmis că nu există un mod mai plăcut de a onora trecutul, decât prin a răspunde aşteptărilor pe care cetăţenii le au de la acest partid.

Şeful statului a primit, la aniversarea a 140 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal, distincţia Brătianu.

Cele mai citite

Noi detalii în urma operației pe care a suferit-o Florin Piersic. “Stimulatoarele cardiace nu pot face așa ceva”

Florin Piersic (88 ani), unul dintre cei mai mari actori români, a fost supus unei intervenții chirurgicale complexe, iar acum ies la iveală noi...

Rusia – Ucraina, ziua 783. NATO ar avea două scenarii în care să trimită trupe în Ucraina. De exemplu, dacă Rusia atacă și Republica...

Conducerea Alianței Atlantice ar lua în calcul două scenarii în care NATO ar trimite trupe în Ucraina, pentru a o susține în războiul contra...

Biden îl primește pe Iohannis la Casa Albă. România urmează să cumpere din SUA avioane F-35 de 6,5 miliarde USD

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit de președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, în ziua de 7 mai 2024, într-un moment în...
Ultima oră
Pe aceeași temă