21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportIohannis: Niciodată problema refugiaților și a migrării nu a fost mai acută

Iohannis: Niciodată problema refugiaților și a migrării nu a fost mai acută

Preşedintele Klaus Iohannis a menționat, într-o postare pe Facebook, că joi va participa la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va căuta soluții pentru criza migrației, întrucât problema refugiaților și a migrării nu a fost niciodată mai acută. 

”Războiul, dictaturile ori corupția generalizată silesc oameni din multe țări ale lumii să-și părăsească satele și orașele și să ia calea refugiului. Traficanți de toate felurile promit să-i ducă în țări libere de violență și persecuție. Niciodată problema refugiaților și a migrării nu a fost mai acută și, de aceea, mâine particip la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va căuta soluții pentru criza migrației”, a scris Iohannis pe Facebook. 

Administraţia Prezidenţială a precizat că preşedintele Iohannis se va afla, joi, la Summit-ul extraordinar pe tema imigraţiei pe Marea Mediterană, convocat la Bruxelles.

Citește și: Donald Tusk convoacă summit extraordinar al UE pe tema imigraţiei

Reuniunea extraordinară a fost convocată de Donald Tusk, preşedintele Consiliului European.

“Am decis să convoc o reuniune extraordinară a Consiliului European, pentru joia aceasta, pentru abordarea situaţiei din Marea Mediterană”, a declarat, la începutul săptămânii, pe Twitter, Donald Tusk, preşedintele Consiliului European.

Peste 1.000 de persoane s-au înecat, în ultima săptămână, în Marea Mediterană în încercarea de a ajunge din nordul Africii în Italia.

Cele mai citite

CSM Bucureşti – Metz 24-27. „Tigroaicele”, aproape de eliminarea din Liga Campionilor

Formația de handbal feminin CSM Bucureşti este foarte aproape de eliminarea din Liga Campionilor, după ce a pierdut prima manșă a sferturilor de finală...

România are cea mai mare evaziune, dar nu sunt cele mai mici taxe, așa cum susține premierul

România are cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană, potrivit datelor Eurostat, însă la capitolul cele mai mici taxe, suntem de departe statul...

Prințul Harry marchează cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus

Prințul Harry va marca cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus printr-o prezență specială la o slujbă ce va avea loc la Catedrala St....
Ultima oră
Pe aceeași temă