9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportIohannis: Nu este de ajuns să ne opunem defrișărilor ilegale. România...

Iohannis: Nu este de ajuns să ne opunem defrișărilor ilegale. România nu poate avea viitor fără rădăcini | VIDEO

Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că a plantat un puiet, cu prilejul marcării Zilei Naționale a Pădurii, subliniind că acțiunile de împădurire trebuie sprijinite.

„Am plantat primul puiet cu prilejul marcării pentru întâia oară, în România, a Zilei Naționale a Pădurii! Nu este de ajuns să ne opunem defrișărilor ilegale, ci trebuie să sprijinim și acțiunile de împădurire. România nu poate avea viitor fără rădăcini!”, a transmis șeful statului.

El le-a mulțumit totodată tuturor celor care fac eforturi pentru împădurirea României.

Ziua națională a pădurilor este sărbătorită, începând cu anul 2017, la 25 martie, zi ce se află în intervalul „Lunii plantării arborilor” (15 martie-15 aprilie).

Propunerea legislativă prin care se instituie Ziua Națională a Pădurilor, începând cu anul 2017, a fost adoptată de Senat, la 27 septembrie 2016, și de Camera Deputaților, for decizional în acest caz, la 28 februarie 2017.

La 20 martie 2017, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede instituirea acestei Zile și care are ca scop creșterea gradului de responsabilizare asupra gestionării, conservării și dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri, în beneficiul generațiilor prezente și viitoare. Totodată, potrivit legii, autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură, administratorii pădurilor proprietate publică a statului, ocoalele silvice private, împreună cu autoritățile publice locale și organizațiile neguvernamentale, pot organiza manifestări și acțiuni publice dedicate sărbătoririi acestei Zile.

Cele mai citite

Gabriela Szabo, ambasadoarea ediției din acest an a UVT Liberty Marathon

Campioana olimpică și multipla campioană mondială la atletism Gabriela Szabo, declarată timp de zece ani la rând cea mai bună atletă a României, va...

Închisoare cu suspendare pentru trei activiști climatici care au vopsit cu spray portocaliu Poarta Brandenburg

Un tribunal din Germania i-a condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare pe trei activişti climatici care au împroşcat cu spray portocaliu coloanele...

Inter Milano, noua campioană a Italiei, după victoria din „Derby della Madonnina”

Inter Milano s-a impus cu scorul de 2-1 în „Derby della Madonnina”, contra rivalei locale AC Milan, și și-a asigurat un nou titlu de...
Ultima oră
Pe aceeași temă