11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportIohannis, prezent la lansarea candidaturii României pentru organizarea Universiadei

Iohannis, prezent la lansarea candidaturii României pentru organizarea Universiadei

Președintele Klaus Iohannis a fost prezent, marți, de la ora 17.00, la Facultatea de Drept, din București, unde are loc lansarea oficială a candidaturii României la organizarea Universiadei de vară din anul 2021. 

Universiada este o manifestare sportivă și culturală internațională, organizată la fiecare doi ani într-o altă țară, pe baza unei proceduri de selecție elaborată de FISU, fiind al doilea eveniment ca anvergură, după Jocurile Olimpice.

Președintele a fost primit cu aplauze de cei aproximativ 300 studenți prezenți în sala Aula Magna, unde are loc evenimentul.

Universiada se adresează studenților sportivi din întreaga lume, care au ca principală preocupare studiul la cel mai înalt nivel de educație și, în subsidiar, sportul de performanță.

Organizarea Universiadei de Vară din 2021 ar fi cel mai mare proiect de țară după intrarea în NATO și UE, consideră inițiatorii acestui proiect. Pentru ca acest plan să devină posibil este necesară susținerea Guvernului României în vederea depunerii candidaturii de către Federația Sportului Școlar și Universitar (FSSU) și achitarea taxei de înscriere în valoare de 10.000 de euro, până pe data de 31 martie 2015.

România a primit, în septembrie 2014, invitația oficială de a participa la procedura de depunere a candidaturii pentru organizarea Universiadei de Vară din 2021, din partea lui Eric Saintrond, Secretarul General al Federației Internaționale a Sportului Universitar, cu sediul la Lausanne.

România a organizat până acum o singură Universiadă, în anul 1981, acesta fiind, de altfel, și cel mai mare eveniment sportiv organizat vreodată în țara noastră. Universiada de vară din 1981 s-a bucurat de participarea a 2.930 de sportivi din 86 de țări și a peste 200.000 de spectatori.

Acest proiect este susținut de mari campioni ai României precum: Nadia Comăneci, Andreea Răducan, Sandra Izbașa, Corina Ungureanu, Vasile Tomoiagă, Ivan Patzaichin, Elisabeta Lipă, Valeria Răcilă, Mihai Covaliu, Nicu Vlad, Alina Dumitru, Doina Melinte, Maricica Puică, Carmen Bunaciu, Andrei Iosep, Radu Cosmin, Alexandru Dedu, Narcisa Lecușanu, Virgil Stănescu, Răzvan Burleanu, Miodrag Belodedici, Jean Vlădoiu, Monica Iagăr, Elizabeta Samara și alții.

Cele mai citite

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...
Ultima oră
Pe aceeași temă