15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportIohannis: Primarii plecați de la ACL sunt trădători

Iohannis: Primarii plecați de la ACL sunt trădători

Cei aproximativ 300-350 de primari care au plecat din alianța ACL în virtutea ordonanței migrației politice sunt trădători și cariera lor politică se va încheia la următoarele alegeri din 2016, a declarat președintele PNL, Klaus Iohannis.

”Din 1.500 de primari, cam atâta am avut, cea mai mare parte a hotărât că locul lor este acolo alături de noi în Alianța Creștin Liberală, respectiv fiecare în PNL sau în PDL (…). Celorlalți, ce să le spun, oameni slabi, care au cedat la promisiuni, au cedat la presiuni, au cedat la povești și s-au dus. Bine că s-au dus, fiindcă acuma intrăm într-o luptă grea, o luptă foarte grea. Prezidențialele sunt cele mai grele alegeri și este bine pentru noi că ne-am curățit înainte de acest prim tur de scrutin. Dați-vă seama că acești 300 sau 350 de primari, câți or fi fost, ar fi rămas la noi. Fiecare dintre ei un potențial trădător, și atunci este posibil să se fi creat o problemă în timpul alegerilor”, a spus Iohannis, potrivit Mediafax.

El a menționat că primarii care au plecat din PNL și PDL sunt ”buni duși”, dar nu vor rămâne pentru mult timp în acele funcții.

”Ei nu or să aibă multă politică în față. În 2016 sunt alegeri locale, sunt alegeri parlamentare. La alegeri locale credeți că PSD îi va pune tot pe acești trădători să candideze? Tot pe oamenii lor îi vor pune să candideze și vor câștiga ei acolo și acești trădători vor fi scoși din politică (…). Dacă ei au crezut că pot sta pe două scaune, ei, practica le va arăta că nu se poate”, a mai afirmat liderul PNL.

Iohannis a precizat că inclusiv în situația în care ar câștiga alegerile prezidențiale PNL nu va avea nevoie de cei care au trădat partidul.

”Odată plecați, sunt buni plecați. La revedere”, a mai spus președintele PNL, conform sursei citate.

El a mai spus că va propune schimbarea legislației electorale pentru alegerea parlamentarilor astfel încât numărul acestora să fie ”considerabil mai mic”.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă