21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportGALERIE FOTO. Iohannis, primit la Vatican de Papa Francisc

GALERIE FOTO. Iohannis, primit la Vatican de Papa Francisc

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, vineri, la Vatican, de Papa Francisc. Şeful statului i-a dăruit Suveranului Pontif o gravură cu oraşul în care a fost primar, Sibiu, şi o monedă de aur, informează Mediafax.

Klaus Iohannis a ajuns la 11.25, ora României, la Vatican, fiind întâmpinat de garda elveţiană.

Gravura oferită cadou de şeful statului Papei Francisc reprezintă oraşul si cetatea Sibiului şi este realizată de Stefan Orth, iar moneda de aur simbolizează 2000 de ani de creştinism.

Şi Papa Francisc i-a oferit cadouri preşedintelui României: o imagine cu Îngerul Păcii învingând moartea şi un text apostolic.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, înainte de plecarea într-o vizită oficială la Sfântul Scaun, că va adresa o invitaţie Papei Francisc să viziteze România şi că speră ca aceasta să aibă loc în 2018, arătând că a avut o discuţie şi cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Preafericitul Daniel.

Şeful statului a ţinut să precizeze că “dorinţa noastră este, dacă s-ar putea realiza o astfel de vizită, în anul 2018, care este un an deosebit de important pentru noi, pentru că este anul în care sărbătorim 100 de ani de existenţă a României moderne”.

Potrivit preşedintelui Klaus Iohannis, România are, prin istoria şi cultura sa, vocaţia unei relaţii speciale cu Sfântul Scaun şi dorinţa este de a aprofunda în continuare această colaborare excelentă, care s-a dezvoltat în ultimii 25 de ani.

Vineri, preşedintele Iohannis urmează să aibă convorbiri tête-à-tête cu Cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat al Suveranului Pontif.

Programul şefului statului la Vatican mai cuprinde vizitarea Bazilicii Sfântul Petru, depunerea unui buchet de flori şi păstrarea unui moment de reculegere la mormântul Papei Ioan Paul al II-lea.

În cursul serii de vineri, şeful statului va vizita Colegiul Pontifical “Pio Romeno” din Roma şi va avea o întâlnire cu studenţii români care studiază în instituţiile de învăţământ pontificale din Roma.

Sâmbătă, preşedintele Iohannis are programată la Roma, de la ora 11.00, o întrevedere cu conducerea Comunităţii Sant’Egidio, iar de la 11.30 (ora României), o vizită la Bazilica Santa Maria in Trastevere.

Aceasta este a doua zi a vizitei de lucru pe care o desfăşoară preşedintele în Italia, după ce, joi, a vizitat Expoziţia Universală Milano 2015 şi s-a întâlnit cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din nordul Italiei.

 

 

 

 

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă