11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportIohannis: Proiectul Roșia Montana nu a fost bine organizat

Iohannis: Proiectul Roșia Montana nu a fost bine organizat

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că proiectul Roşia Montană nu a fost bine abordat, și a invitat Guvernul și RMGC, să reia discuţiile.

”Trebuie revăzut, sunt foarte multe aspecte. Nu este treaba preşedintelui să renegocieze contractele, nici treaba preşedintelui să spună ce soluţii tehnice există, dar este treaba mea să spun că, după părerea mea, aşa cum a fost conceput proiectul, mie nu mi se pare potrivit şi să invit pe cei care sunt implicaţi, direct, să reia discuţiile”, a susţinut preşedintele.

În ceea ce privește gazelor de șist, șeful statului a afirmat că problema se va rezolva de la sine, datorită scăderii preţului hidrocarburilor, în esenţă a petrolului.

Gabriel Resources a anunţat, marţi, că vrea o soluţie amiabilă privind Roşia Montană şi a trimis Preşedinţiei şi premierului o notificare prin care cere autorităţilor române să se angajeze într-un proces de consultare, menţionând că ar putea recurge la arbitraj dacă nu se găseşte o soluţie pentru dezvoltarea proiectului.

În luna iunie a anului trecut, Camera Deputaţilor a respins proiectul de lege privind exploatarea minereurilor auro-argentifere din Roşia Montană. O lună mai târziu, premierul Victor Ponta, afirma că proiectul Roşia Montană este blocat până când nu există o susţinere politică clară, el adăugând că, personal, consideră că pentru România este mai bine totuşi să fie exploatate toate resursele naturale, inclusiv aurul, dacă sunt respectate toate normele de mediu.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă