10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportIohannis a decorat Drapelul de Luptă al Statului Major al Forţelor Terestre

Iohannis a decorat Drapelul de Luptă al Statului Major al Forţelor Terestre

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de decorare a Drapelului de Luptă al Statului Major al Forţelor Terestre, căruia i-a fost conferit Ordinul ”Virtutea Militară” – în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, la propunerea ministrului Mircea Duşa, informează Administrația Prezidențială.

Astfel, în semn de apreciere pentru înaltul profesionalism demonstrat în îndeplinirea cu succes a misiunilor încredinţate, pentru devotamentul şi curajul dovedite de militari pe timpul executării misiunilor în teatrele de operaţii, preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul ”Virtutea Militară” – în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, Drapelului de Luptă al Statului Major al Forţelor Terestre.

Preşedintele României a mai semnat decretul de decorare a lui Omar Lara, poet și traducător, în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia avută la promovarea literaturii române în lume, precum şi pentru consolidarea relaţiilor culturale dintre România şi Republica Chile.

Lui Omar Lala i-a fost conferit Ordinul Naţional ”Pentru Merit” – în grad de Ofiţer, decorarea fiind făcută la propunerea ministrului Afacerilor Externe, Bogdan-Lucian Aurescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai semnat decretul de decorare a lui Jean E. Abou Rached, consul onorific al României în Republica Libaneză.

Potrivit comunicatului de presă, consulului onorific al României în Republica Libaneză i-a fost conferit Ordinul Naţional ”Pentru Merit” – în grad de Ofiţer, în semn de înaltă apreciere pentru umanismul şi dăruirea de care a dat dovadă în procesul de asistenţă a unor cetăţeni români, aflaţi în situaţii deosebite şi pentru contribuţia personală pusă în slujba dezvoltării şi consolidării relaţiilor dintre România şi Republica Libaneză.

Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Gigantul german BASF are un nou CEO

Markus Kamieth a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al conglomeratului german BASF SE, a informat compania prin intermediul unui comunicat transmis către...

Un film românesc și unul România – Republica Moldova participă la festivalul de film de la Moscova, în ciuda sancțiunilor asupra Rusiei. Regizorul român...

Un film realizat în România, intitulat "21 de rubini", a fost prezentat în cadrul festivalului de film de la Moscova (19 - 26 aprilie...
Ultima oră
Pe aceeași temă