19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportIohannis, ședință cu Cioloș la Cotroceni. Care au fost temele de discuție

Iohannis, ședință cu Cioloș la Cotroceni. Care au fost temele de discuție

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş au avut luni, la Palatul Cotroceni, prima lor întâlnire de la instalarea noului Guvern, informează Administrația Prezidențială.

Principalele teme discutate au fost situația refugiaților, în contextul ultimelor evenimente din Europa, precum și proiectul Bugetului de stat pentru anul 2016.

"Discuțiile au vizat probleme de actualitate, precum situația refugiaților în contextul ultimelor evenimente din Europa și construcţia bugetului de stat pentru anul 2016", precizează comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Președintele și premierul "au fost de acord că actul normativ trebuie să aibă la bază o viziune pe termen lung pentru dezvoltarea României astfel încât, în următoarele luni, să poată fi puse bazele reformelor în domeniile cele mai importante".

În această perioadă au loc și consultările dintre premierul Cioloş și membrii Cabinetului său, pe tema proiectului Legii Bugetului de stat pe 2016.

Premierul Dacian Cioloș a declarat, duminică seară, la Digi 24, că Guvernul intenționează să menţină în buget măsurile din Codul Fiscal, precum şi creşterile salariale de zece la sută "în măsura în care va fi posibil".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă