13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSportIohannis participă la Ziua Eroilor. Ce a transmis şeful statului

Iohannis participă la Ziua Eroilor. Ce a transmis şeful statului

Preşedintele Klaus Iohannis ia parte la ceremoniile de Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român, în memoria celor căzuți de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă. 

Cu prilejul acestei sărbători preşedintele a subliniat că cei care au căzut în luptă le oferă românilor o lecţie preţioasă despre ce înseamnă dăruirea de sine.

“Cu prilejul comemorării Zilei Eroilor, gândurile noastre se îndreaptă cu recunoştinţă către toţi cei care, cu preţul sacrificiului suprem, au apărat independenţa, integritatea şi suveranitatea României. Rămân, de asemenea, în memoria noastră cei care au plătit cu viaţa idealul de libertate al Revoluţiei Române din 1989. Îi comemorăm astăzi şi pe militarii căzuţi în teatrele de operaţii sau în alte misiuni pe teritoriul ori în afara ţării. Aceşti eroi, cunoscuţi sau necunoscuţi, ne oferă peste timp cea mai preţioasă lecţie a dăruirii de sine în numele unui ideal suprem, acela de a-și servi patria. Exemplul lor de abnegaţie şi devotament, al felului în care şi-au slujit ţara necondiţionat, este unul demn de urmat de către generaţiile viitoare.Avem datoria să nu le uităm niciodată sacrificiul şi să onorăm memoria celor care s-au jertfit pentru libertate, dreptate şi credinţă. Recunoştinţă veşnică Eroilor Neamului, Dumnezeu să-i odihnească în pace!”, a transmis Klaus Iohannis. 

Citeşte şi: Triplă sărbătoare pentru creștini: Înălțarea Domnului, Sf. Constantin și Elena și Ziua Eroilor

În semn de recunoștință pentru sacrificiul suprem al sutelor de mii de ostași căzuți la datorie în timpul Primului Război Mondial, Tratatul de la Versailles, semnat de fostele țări beligerante în 1919, prevedea, printre altele, obligativitatea întreținerii mormintelor ostașilor îngropați pe teritoriile statelor respective, precum și a operelor comemorative de război dedicate acestora.

De asemenea, pe 21 mai românii sărbătoresc şi Înălţarea Domnului, dar şi pe Sfinţii Constantin şi Elena. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă