13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportGALERIE FOTO. Vizita lui Erdogan la București. Iohannis: România va sprijini Turcia...

GALERIE FOTO. Vizita lui Erdogan la București. Iohannis: România va sprijini Turcia în procesul de aderare la UE. Șeful statului turc își scurtează vizita, după atacul terorist

UPDATE: Președintele Turciei Recep Erdogan a declarat, miercuri, în cadrul conferinței comune cu omologul său Klaus Iohannis, că sunt opt ani de la ultima vizită la București.

Citește și: Recep Erdogan îşi scurtează vizita în România, în urma evenimentelor din Turcia

La începutul discursului, a vorbit despre atacurile teroriste care au avut loc, în ultima perioadă, în Turcia. Șeful turc al statului a făcut, în acest context, referire la decesul procurorului turc mort, după de a fost luat ostatic dintr-un tribunal. 

El i-a mulțumit lui Iohannis pentru condolențele oferite, ca urmare a atacului de marți.

Citește și: Nou atac armat la Istanbul. Atacatorul care a intrat în sediul Partidului AKP a fost REȚINUT

UPDATE: Președintele  Recep Erdogan a anulat dineul oferit de președintele Klaus Iohannis, după atacul armat din Turcia.

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la conferința de presă comună cu președintele Turciei, că principalele subiecte abordate de cei doi demnitari se referă la apartenența celor două țări la NATO, cooperarea bilaterală pe diverse domenii, evoluțiile geopolitice, precum și securitatea în regiune.

Șeful statului a ținut să precizeze că România va sprijini Turcia în procesul de aderare.

De asemenea, în cadrul discursului, Iohannis a ținut să prezinte omologului turc condoleanțele pentru decesul procurorului turc. Klaus Iohannis a precizat că atacul terorist din Turcia este ”un flagel groaznic”.

UPDATE:  Soția președintelui turc Recep Erdogan a purtat, la ceremonia de primire de la Cotroceni, un acoperământ de cap tradițional turcesc, numit hijab, informează Hotnews. 

Citește și: Camera de Comerț a refuzat acreditarea publicației Zaman la Forumul de afaceri România-Turcia

UPDATE: Președintele Turciei Recep Erdogan a ajuns, în jurul orei 11:22 la Palatul Cotroceni. El a fost întâmpinat de șeful statului Klaus Iohannis și de soția sa Carmen Iohannis.

——-

Klaus Iohannis îl primește, miercuri, la ora 11.00, la Palatul Cotroceni, pe președintele Turciei, Recep Erdogan, informează Administrația Prezidențială.

Cei doi șefi de stat vor participa la o conferință de presă comună, în jurul orei 12.30.

De la ora 19.30, la Palatul Cotroceni, Sala Unirii, va fi dineu oficial oferit de Klaus Iohannis și de soția acestuia, Carmen Iohannis, în onoarea președintelui Turciei și a soției acestuia, Emine Erdogan.

Recep Tayyip Erdogan va fi însoţit de ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, declarau pentru MEDIAFAX surse oficiale, care precizau că șeful diplomaţiei turce se va întâlni cu omologul român, Bogdan Aurescu.

Erdogan a mai vizitat România în perioada în care era premier, în octombrie 2007.

Cele mai citite

VIDEO REZUMAT. Emoții pentru moldoveni. Lupta la retrogradare, din ce în ce mai “tăioasă”

Într-o confruntare tensionată din cadrul etapei cu numărul șase din play-out-ul Superligii Românești, echipa Universitatea Cluj a reușit să obțină o victorie prețioasă cu...

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...

Găgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei, nu în UE

Guvernatoarea Găgăuziei - regiune autonomă a Republicii Moldova - a declarat că Republica Moldova ar trebui să facă parte din Uniunea Economică Eurasiatică, alături...
Ultima oră
Pe aceeași temă