12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportIohannis se întâlneşte, la Berlin, cu Merkel şi Gauck. Vezi programul complet...

Iohannis se întâlneşte, la Berlin, cu Merkel şi Gauck. Vezi programul complet al vizitei în Germania

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, joi, cu preşedintele Joachim Gauck. Ceremonia primirii oficiale de la Palatul Bellevue din Berlin, va avea loc la ora 13:00, iar de la 13:15 sunt programate convorbiri tête-à-tête, a anunţat Administraţia Prezidenţială într-un comunicat de presă.

La ora 15:05, la sediul Cancelariei Federale, preşedintele Iohannis va avea convorbiri tête-à-tête cu cancelarul german, Angela Merkel, urmate, la ora 15:15, de convorbiri oficiale. Cei doi vor susţine apoi, de la ora 16.10, o declarație de presă comună.

Şeful statului român are programate apoi, de la ora 17:00, convorbiri cu preşedintele Bundestag, Norbert Lammert, iar de la ora 17.45, o întâlnire cu conducerea Forumului Germano-Român.

Klaus Iohannis va avea în cursul serii, la sediul Ambasadei României la Berlin, o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Germania.

Iniţial, vizita preşedintelui român a fost programată pentru 11 februarie, dar a fost amânată în semn de respect faţă de funeraliile fostului preşedinte Richard von Weizsäcker, organizate la această dată. 

Klaus Iohannis încheie, miercuri, o vizită oficială de două zile în Republica Moldova şi urmează să plece în cursul serii spre Berlin.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă