13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportUPDATE: A început vizita oficială a lui Nicolae Timofti la București. Iohannis:...

UPDATE: A început vizita oficială a lui Nicolae Timofti la București. Iohannis: România va acorda împrumutul dacă R.Moldova înregistrează progrese

UPDATE 12.22: Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a declarat, după întrevederea cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, că au discutat despre plasarea țării într-un „spațiu european de stabilitate”.

Totodată, el a precizat că „greutățile țării apropie România și Republica Moldova”.

UPDATE 12.18: Președintele Klaus Iohannis a declarat, în cadrul conferinței de presă comună, susținută după întâlnirea cu șeful statului moldovean, că împrumutul României către Republica Moldova va veni dacă vor fi înregistrate progrese.

Unul dintre subiectele abordate de cei doi șefi de stat a fost situația politică din Republica Moldova.

„Puteți să contați pe noi. Suntem aproape. Suntem determinați să vă sprijinim în drumul pe care R.Moldova l-a început de ani buni”, a mai spus Klaus Iohannis.

Totodată, șeful statului a transmis că este nevoie de mult mai multe proiecte economice comune.

UPDATE 10.33: Președintele Republici Moldova, Nicolae Timofti, a ajuns la Palatul Cotroceni, unde a fost întâmpinat de președintele Klaus Iohannis.

—–

Președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș se întâlnesc, miercuri, cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, care va efectua o vizită oficială de două zile la București.

Potrivit site-ului Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis îl va primi pe omologul său la 10.30, la Palatul Cotroceni. Începând cu ora 12.00, cei doi vor susține o declarație de presă comună. 

Întrevederea cu Dacian Cioloș va începe la ora 13.30, transmite site-ul Guvernului. Totodată, șeful statului moldovean se va întâlni și cu președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, dar și cu alte oficialități.

În cadrul discuţiilor, vor fi abordate subiecte privind relaţiile bilaterale, agenda europeană a Republicii Moldova, precum şi colaborarea în plan economic, politic şi social dintre cele două state. 

Mai mult, preşedintele preşedintele Timofti urmează să înmâneze, cu ocazia acestei vizite, distincţiile oferite anterior preşedintelui Klaus Iohannis, secretarului de stat Raed Arafat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne, şi actorului Florin Piersic.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă