12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportIohannis vrea să se adreseze Parlamentului. Ce mesaj vrea să transmită preşedintele

Iohannis vrea să se adreseze Parlamentului. Ce mesaj vrea să transmită preşedintele

Klaus Iohannis, preşedintele României, vrea să se adreseze Parlamentului României cu un mesaj referitor la Strategia Națională de Apărare a României în şedinţa din 22 iunie, se arată într-o scrisoare adresată de şeful statului celor doi preşedinţi ai Camerelor, Călin Popescu Tăriceanu şi Valeriu Zgonea, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Iohannis a declarat, marţi, că le-a prezentat membrilor CSAT Strategia Națională de Apărare, intitulată "O Românie puternică în Europa și în lume", un document "integrator, care oferă o viziune și o direcție în materie de securitate națională".

"Viziunea mea este aceea a unei Românii puternice în Europa și în lume. O Românie puternică înseamnă pentru mine cel puțin trei lucruri: un stat care își apără cetățenii oriunde s-ar afla ei, o țară care își apără valorile, interesele, simbolurile, dar și bunurile naționale și resursele naturale; care știe să-și protejeze patrimoniul, domeniile de excelență, care pune prioritate pe educație și sănătate, și, în al treilea rând, un stat care contribuie menținerea securității colective alături de partenerii ei și la promovarea democrației și libertății. Toate acestea presupun din partea noastră continuitate în angajamente și predictibilitate în acțiuni. Continuitatea și predictibilitatea ne fac o țară credibilă și o resursă de încredere într-o regiune complicată. În această construcție, evident Parteneriatul Strategic cu SUA, apartenența la NATO, apartenența la UE sunt toate reafirmate ca piloni ai politicii noastre externe și de securitate", a declarat Klaus Iohannis, după şedinţa CSAT.

"Securitatea națională nu este privită doar prin perspectiva apărării, ci prin evaluarea aspectelor care țin de ordine publică, economie, infrastructură, educație, sănătate, mediu, cultură, fiindcă toate acestea au impact asupra securității naționale. Membrii CSAT au decis promovarea Strategiei naţionale de apărare a ţării către Parlamentul României pentru aprobarea acesteia în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului", a mai spus atunci preşedintele Iohannis.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă