12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportJoc de imagine? Reproșuri în PSD la adresa lui Robert Cazanciuc. Cum...

Joc de imagine? Reproșuri în PSD la adresa lui Robert Cazanciuc. Cum comentează Ministrul Justiției

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat, miercuri, că nu i s-a cerut oficial demisia, nici din partea Parlamentului, nici din partea premierului, după afirmațiile făcute cu privire la scandalul care planează în jurul premierului Victor Ponta.

”Oficial, nu mi s-a cerut o asemenea demisie din partea premierului. Dacă mandatul meu ca ministru al Justiţiei a corespuns mandatului iniţial, preluat acum doi ani de zile, şi anume de a avea un raport de ţară mult mai bun decât până acum, de a contribui la creşterea încrederii în actul de justiţie, dacă ministrul Cazanciuc a făcut ceea ce legea îi permite să facă, această evaluare poate fi făcută de premier, poate fi făcută de Guvern şi dacă nu corespunde mandatului iniţial, evident că sunt gata să plec. Nimeni nu este de neînlocuit. Nu am avut asemenea discuţie cu premierul până în prezent”, a declarat Cazanciuc, la ieșirea de la ședința CSM, întrebat dacă i s-a cerut demisia din funcția de ministru al Justiției.

În acest context, ministrul Justiției a ținut să precizeze că nu i-a fost făcut niciun reproș pe chestiuni concrete și că el crede că și-a îndeplinit mandatul.

”Nu mi-a făcut nimeni un reproș în chestiuni concrete. Eu cred că mi-am îndeplit mandatul și asta este o evaluare evident obiectivă, dar dacă lucrurile sunt văzute obiectiv altfel, sunt gata să plec”, a mai afirmat ministrul Justiției.

Acesta a subliniat că nu a avut o discuție cu premierul referitoare la evaluarea activităţii sale de ministru, dar că va avea o astfel de discuție ”probabil astăzi sau mâine”.

”Nu am avut o discuţie cu premierul referitoare la evaluarea activităţii mele până în prezent. O să am această disucţie probabil astăzi sau mâine. Am avut discuţii de principiu, care rămân între premier şi ministrul Justiţiei”, a adăugat Cazanciuc.

Marți, Victor Ponta, a declarat că i-a transmis o serie de reproşuri ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, arătând că acesta nu poate da ordine justiţiei, dar trebuie să contribuie, alături de Parlament şi CSM, la îmbunătăţirea sistemului judiciar şi evitarea unor erori şi abuzuri.

"I-am reproşat, dar nu o fac în public. Cred cu adevărat că ministrul nu trebuie să dea ordine justiţiei, dar trebuie să aibă un rol în a contribui, alături de Parlament şi CSM, la a îmbunătăţi un sistem – nu există un sistem perfect – şi la a evita pe viitor ca asemenea lucruri să se mai întâmple. ori aici cred că lucrurile sunt destul de clare: de ce trebuie să arestezi preventiv înainte să judece un judecător ? Nu vorbesc de criminali, violatori. Nu cred că doamna Rarinca era un pericol pentru societate", a spus Ponta la Antena 3, întrebat dacă are ceva să îi reproşeze ministrului pentru cazul Rarinca.

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă