13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportȘedință CSAT, în absența lui Victor Ponta: Defrișările ilegale și securitatea în...

Ședință CSAT, în absența lui Victor Ponta: Defrișările ilegale și securitatea în regiune, principalele subiecte dezbătute

UPDATE: Printre subiectele abordate în cadrul ședinței CSAT, de joi, s-au numărat problema defirsărilor ilegale, precum și problema securității pe flancul vestic al NATO, informează Administrația Prezidențială.

"Membrii Consiliului au analizat evoluţiile de securitate din proximitatea flancului estic al NATO, impactul regional şi consecinţele pentru România ale acestor evoluţii", precum şi "preocupările mai ample la nivel aliat faţă de riscul escaladării situaţiei" din zona de sud a Alianţei Nord-Atlantice, se arată în comunicatul remis de Administrația Prezidențială.

De asemenea, membrii CSAT au discutat concret despre situaţia din Ucraina şi Turcia, dar şi cea din nordul Africii.

Înn şedinţa CSAT au fost analizate, totodată, și riscurile şi vulnerabilităţile la adresa patrimoniului forestier naţional "determinate de defrişările ilegale", fapt ce are un impact major asupra mediului de afaceri şi asupra bugetului consolidar al României.

Situaţia defrişărilor ilegale a mai fost pe agenda CSAT, în şedinţa din 9 mai, în contextul în care preşedintele ceruse Parlamentului reexaminarea Codului Silvic.

UPDATEŞedinţa CSAT a început joi, la ora 14.00, de la şedinţă lipsind premierul Victor Ponta, care se află în concediu în Statele Unite ale Americii.

Administraţia Prezidenţială nu a comunicat anterior temele care vor fi discutate în şedinţa CSAT, aşa cum se obişnuieşte înaintea unor astfel de reuniuni. Şedinţa CSAT este condusă de preşedintele Klaus Iohannis.

—-

Miercuri, la ora 14.00, va avea loc, la Palatul Cotroceni, o nouă ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), informează Administrația Prezidențială.

Temele aflate pe agenda şedinţei CSAT nu au fost încă precizate.

Şedinţa CSAT este condusă de preşedintele Klaus Iohannis, care îndeplinește funcția de președinte al Consiliului.

Din Consiliului Suprem de Apărare a Ţării mai fac parte: premierul, care are funcţia de vicepreşedinte CSAT, ministrul apărării naţionale, ministrul afacerilor interne, ministrul afacerilor externe, ministrul justiţiei, ministrul economiei, ministrul finanţelor publice, directorul Serviciului Roman de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierul prezidenţial pentru securitate naţională.

Cel mai probabil, la reuniunea de joi a CSAT nu va lua parte premierul Victor Ponta, întrucât se află în concediu. 

Premieru i-a delegat vicepremierului Gabriel Oprea atribuţiile de conducere a Guvernului, în perioada 29 iulie – 9 august.

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă