12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportJudecătorul Horaţiu Dumbravă dorește să demisioneze din Consiliul Superior al Magistraturii

Judecătorul Horaţiu Dumbravă dorește să demisioneze din Consiliul Superior al Magistraturii

Judecătorul Horaţiu Dumbravă a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să-i aprobe demisia din funcţia de membru al Consiliului, întrucât dorește să ocupe postul de director al Institutului Naţional al Magistraturii (INM). Astfel, hotărârea urmând a fi luată în şedinţa de joi a CSM, potrivit News.ro.

„Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind cererea domnului Nicolae Horaţius Dumbravă, judecător la Curtea de Apel Târgu Mureş, prin care solicită încetarea calităţii de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, prin demisie”, este ultimul punct trecut pe ordinea de zi a şedinţei Plenului CSM, care va avea loc joi.

Potrivit unor surse judiciare, Dumbravă urmăreşte să ocupe postul de director al Institutului Naţional al Magistraturii (INM). Conform procedurii, directorul INM este numit de către CSM şi astfel Dumbravă ar fi dorit să evite un eventual conflict de interese, urmând să dea un interviu în faţa membrilor Consiliului.

Directorul Institutului şi directorii adjuncţi sunt numiţi pentru un mandat de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii, de Consiliul Superior al Magistraturii, din rândul personalului de instruire de specialitate juridică al Institutului, al judecătorilor şi procurorilor sau al cadrelor didactice din învăţământul superior juridic, acreditat potrivit legii.

Consiliul Superior al Magistraturii a declanşat procedura de ocupare a funcţiei de director al Institutului Naţional al Magistraturii, aceasta fiind vacantă începând din 20 septembrie 2016. În vederea numirii în funcţie, candidaţii susţin un interviu în faţa Plenului CSM. Interviul constă în susţinerea planului managerial şi are ca scop verificarea aptitudinilor manageriale ale candidaţilor.

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Sexy-fotbalista Madelene Wright, cu biciul în mână în fața fanilor

Sexy-fotbalista Madelene Wright le-a crescut pulsul admiratorilor de pe Instagram cu cea mai recentă postare, în care și-a promovat pagina de OnlyFans cu ajutorul...

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

Nicuşor Dan şi Dreapta Unită au depus candidaturile la Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a depus joi candidatura pentru un nou mandat, iar alături de el s-au aflat liderii Alianţei Dreapta Unită, care au...
Ultima oră
Pe aceeași temă