14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportKlaus Iohannis: Activarea structurii NATO, expresie a sprijinului Alianței pentru a întări...

Klaus Iohannis: Activarea structurii NATO, expresie a sprijinului Alianței pentru a întări APĂRAREA statelor

Klaus Iohannis, preşedintele României, a transmis, joi, un mesaj cu prilejul activării Unității de Integrare a Forțelor NATO în care susține că înființarea acestei structuri este o expresie a sprijinului Alianței Nord-Atlantice pentru securitatea României, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. Unitatea de integrare a forțelor NATO a fost activată joi în cadrul unei ceremonii la care au participat ministrul Apărării, Mircea Dușa, și șeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă.

"Activarea structurii NATO de integrare a forțelor de pe teritoriul României și a unor structuri similare în alte state aliate din flancul estic marchează finalizarea unui proces lansat cu prilejul reuniunii NATO la nivel înalt, din septembrie anul trecut, din Marea Britanie, pentru întărirea securității statelor aliate aflate pe flancul estic al NATO", scrie în mesajul preşedintelui.

De asemenea, şeful statului le-a mulţumit secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, pentru sprijinul acordat în acest proces, inclusiv prin vizita din 2 iulie, cât și Ministerului Apărării Naționale pentru finalizarea cu succes a tuturor procedurilor necesare operaționalizării și intrării în funcțiune a acesteia.

"Înființarea acestor structuri de comandă reflectă determinarea și capacitatea Alianței de a întări apărarea statelor membre în fața provocărilor și instabilității crescute din vecinătatea estică. Prin personalul militar selectat din diferite state aliate pentru a lucra în cadrul său, noua structură de comandă este cu adevărat o echipă multinațională, expresie a solidarității și sprijinului NATO pentru securitatea României. Mulțumesc aliaților care au desemnat militari care să lucreze în cadrul structurii și sper ca aceștia să se bucure de ospitalitatea României, iar prezența lor să fie un bun prilej pentru Alianță de a cunoaște și aprofunda realitățile contextului de securitate în care ne aflăm", se arată în comunicatul Palatului Cotroceni.

Preşedintele Iohannis le urează militarilor români și întregului personal al noii structuri NATO de comandă mult succes în îndeplinirea importantelor responsabilități ce le revin, de a fi "o punte de legătură între forțele statelor aliate și cele ale României, între sistemul național de securitate și apărare și cel al Alianței din care facem parte".

 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă