16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportKlaus Iohannis, despre necesitatea educației pentru sănătate

Klaus Iohannis, despre necesitatea educației pentru sănătate

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, joi, despre necesitatea educației pentru sănătate, în cadrul unei dezbateri privind Strategia pentru Educație.

”Sănătatea și educația sunt cruciale, dar ceva lipsește până la a avea, în realitate, rezultate constante în timp. Această dezbatere vine într-un context mai amplu. Trebuie să trecem de la efecte de moment la un impact major pentru generațiile viitoare”, a declarat președintele.

Președintele a subliniat că bolile cele mai răspândite pot fi evitate prin prevenție, mai exact, printr-un un stil de viață sănătos și prin responsabilizarea cetățenilor, iar astfel de activități trebuie încurajate și de autorități.

Mai mult, Klaus Iohannis a explicat că educația și responsabilizarea duc la o societate mai prosperă.

Potrivit președintelui, educația pentru sănătate reprezintă o ”mare oportunitate”, intrucât informațiile asimitate de copii, cât și adoptarea unei conduite preventive vor ajuta la dezvotarea întregii societăți. Totodată, el a pus accent pe importanța și necesitatea educației pentru sănătate ce implică mai mult decât o materie suplimentară la clasă. 

”Educația pentru sănătate, realizată în cadrul formal al sistemului de învățământ este o mare oportunitate”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a mai precizat că societatea globală ar putea duce la numeroase amenințări, precum stres, poluare, iar singurul filtru al copiilor este educația, ce le poate oferi protecție și o educație de prevenire a riscurilor.

Vom găsi soluții eficiente, adecvate vremurilor noastre. Sunt încrezător în rezultatele dezbaterilor.

Cele mai citite

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...
Ultima oră
Pe aceeași temă