13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportKlaus Iohannis, întâlnire cu o delegație a Congresului SUA

Klaus Iohannis, întâlnire cu o delegație a Congresului SUA

UPDATE 16:40  La întâlnirea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi delegaţia Congresului Statelor Unite ale Americii au fost abordate teme de interes comun legate de parteneriatul strategic politico-militar și de securitate între România și SUA, colaborarea în cadrul NATO și participarea României la amplasarea, la Deveselu, a sistemului de apărare antibalistic, precum şi situația tensionată din Ucraina, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

O atenție deosebită a fost acordată investițiilor americane în România, președinte Klaus Iohannis sublinind, în acest context, că România oferă oportunități foarte bune pentru investițiile străine și că procesul de eradicare a corupției reprezintă un pas important în atragerea investitorilor care caută un mediu de afaceri stabil și corect, se mai scrie în comunicatul Palatului Cotroceni.

***

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni, vineri, la ora 14.15 cu o delegație a Congresului Statelor Unite ale Americii condusă de președintele Comitetului pentru Servicii Armate din cadrul Camerei Reprezentanţilor Mac Thornberry, potrivit Administrației Prezidențiale.

De asemenea, și premierul Victor Ponta se va întâlni cu delegația Congresului SUA, condusă de Mac Thornberry, la ora 16.15, în Salonul Alb al Palatului Victoria. 

Citește și: EXCLUSIV. Iohannis l-a numit secretar al CSAT pe consilierul lui Băsescu

Mac Thornberry în calitate de președinte al Comitetului pentru Servicii Armate din cadrul Camerei Reprezentanților are responsabilitatea de a supraveghea Pentagonul, serviciile militare, agențiile Departamentelor de Apărrare, inclusiv politicile și bugetele lor, potrivit site-ului Guvernului American. 

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă