19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportGALERIE FOTO. Președintele Iohannis vrea o nouă reformă în Educație

GALERIE FOTO. Președintele Iohannis vrea o nouă reformă în Educație

UPDATE 10:34  Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit, luni, la deschiderea anului universitar, despre necesitatea unui sistem de învăţământ superior performant şi a unei legislaţii care să îl sprijine. 

"Am avut de curând o lege a educaţiei făcută fără dialog, iar consecinţele ei se resimt până astăzi. Dacă vrem o educaţie de calitate, va trebui să îi asigurăm o legislaţie de calitate, care nu se modifică o dată pe săptămână, după interese personale sau calcule politice. A gândi pe termen lung un sistem care oferă absolvenților oportunități de angajare nu este doar o chestiune economică și cu atât mai puțin una exclusiv personală, ci ține chiar de securitatea națională. Educația de calitate, conectată la piața muncii, creșterea economică și dezvoltarea unei societăți sunt fațetele aceluiași întreg și se condiționează reciproc", a spus Iohannis la deschiderea anului universitar la Universitatea București.

"Dialogul mediului universitar cu angajatorii români și străini a încetat să fie o simplă opțiune punctuală și a devenit o necesitate, dacă ne dorim o educație și o economie performante. Specializarea inteligentă, transferul tehnologic, inovarea și antreprenoriatul fac economia de succes și societatea prosperă", a mai spus Iohannis care a precizat că are "mari așteptări de la comunitatea academică și științifică în a participa activ și creativ la dezbateri publice care pot modela societatea, care pot transforma sistemele publice, care pot reduce inechitățile sociale și care, nu în ultimă instanță, pot profila România în plan internațional"

 

***

Klaus Iohannis, președintele României, a scris, luni, pe contul său de Facebook un mesaj pentru studenții de la Universitatea București care astăzi încep cursurile unui nou an universitar.

"Deschiderea noului an universitar, care coincide cu Ziua Internațională a Educației, mă va regăsi la Universitatea din București, unde voi împărtăși bucuria unui nou început alături de profesori și studenți. Voi avea astfel ocazia de a aduce din nou în discuție tema educației în România. Avem nevoie de contribuția, expertiza și autoritatea universităților în consultarea pe care am lansat-o recent. Urez tuturor profesorilor și studenților un an academic plin de împliniri!", a scris președintele Iohannis pe Facebook.

Cele mai citite

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...
Ultima oră
Pe aceeași temă