16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportFOTO. Klaus Iohannis, primit de preşedintele italian Sergio Mattarella

FOTO. Klaus Iohannis, primit de preşedintele italian Sergio Mattarella

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, luni, de preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, la Palatul Quirinale din Roma. Pe agenda discuţiilor celor doi şefi de stat se regăsesc aderarea României la spaţiul Schengen, colaborarea în cadrul UE şi NATO, situaţia comunităţii de români din zonă, sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova, precum și situația din Ucraina, scrie Mediafax.

Cei doi preşedinţi au avut convorbiri oficiale, în prezenţa delegaţiilor celor două ţări, urmate de un dejun oferit de Președintele Republicii Italiene în onoarea preşedintelui României. Klaus Iohannis şi Sergio Mattarella nu au susţinut o declaraţie de presă comună, cum se obişnuieşte în cazul vizitelor oficiale. Potrivit oficialilor, este vorba despre o cutumă a preşedinţiei italiene să nu se susţină declaraţii de presă. De altfel, şi primirea oficială s-a desfăşurat fără intonarea imnurilor naţionale şi a salutului Gărzii de Onoare.

Doresc ca drepturile cetățenilor români din Italia să fie respectate și apărate, și cred că acest lucru este în interesul ambelor părți. Comunitatea românească din Italia contribuie semnificativ la dezvoltarea economică și socială a Italiei și reprezintă o punte de legătură între statele noastre”, spunea preşedintele Iohannis, pe Aeroportul Henri Coandă, înainte de plecarea spre Roma, despre situaţia comunităţii de români din Italia.

După convorbirile cu preşedintele Italiei, la ora 16.30 (ora României), la Palatul Giustiniani, şeful statului va avea convorbiri cu Președintele Senatului, Pietro Grasso. În cursul serii de luni, şeful statului va avea întâlnirea cu reprezentanţii comunităţii românilor din Italia, acestea urmând a avea loc la ora 19.10 (ora României), la Palazzo della Cancelleria.

Marţi, în cea de-a doua zi a vizitei oficiale la Roma, președintele României se va întâlni, la ora 11.00 (ora României), la Palatul Chigi, cu președintele Consiliului de Miniștri, Matteo Renzi. La ora 16.00 (ora României), la Accademia di Romania, Klaus Iohannis se va întâlni cu studenţi români din Republica Italiană.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...
Ultima oră
Pe aceeași temă