21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportKlaus Iohannis, reacție dură după votul în cazul Ponta

Klaus Iohannis, reacție dură după votul în cazul Ponta

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, după ce deputații au respins cerere DNA de urmărire penală a premierului Victor Ponta, că Parlamentul nu ar trebui să obstrucționeze actul de justiție.

!Îmi mențin punctul de vedere conform căruia Parlamentul nu ar trebui să obstrucționeze actul de justiție. Regret faptul că astăzi coaliția de guvernare a impus o decizie în sens contrar. Regret, totodată, faptul că Parlamentul s-a transformat într-un scut de protecție pentru persoana Victor Ponta, bănuită de fapte penale”, a scris Iohannis, pe pagina personală de Facebook.

Mai mult, șeful statului a ținut să sublinieze că decizia luată azi în Camera Deputaților  este o dovadă de maximă iresponsabilitate și de sfidare la adresa cetățenilor.

”Este o dovadă de maximă iresponsabilitate și de sfidare la adresa cetățenilor faptul că parlamentarii ce alcătuiesc majoritatea împiedică justiția să-și facă datoria, sunt dispuși să distrugă instituția Parlamentului, așa cum ar trebui ea să funcționeze într-un stat de drept, și să afecteze imaginea României pentru a salva politic o singură persoană. Majoritatea parlamentară refuză să accepte semnalul dat de cetățeni, care a fost unul foarte clar: stop corupției, politică făcută cu integritate și responsabilitate”, a mai precizat șeful statului.

În acest context, Klaus Iohannis a precizat că soluția pentru ieșirea din actuala situație este demisia lui Victor Ponta din funcția de prim-ministru.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...

ONU cere anchetă independentă, după descoperirea unor gropi comune în Gaza

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) a cerut vineri o anchetă "independentă" şi "imediată" după descoperirea în jurul spitalelor din Gaza a...
Ultima oră
Pe aceeași temă