13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportKlaus Iohannis cere reanalizarea legilor privind securitatea informatică

Klaus Iohannis cere reanalizarea legilor privind securitatea informatică

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut, joi, reanalizarea legilor privind securitatea informatică, arată un comunicat de presă remis de Administraţia Prezidenţială.

"La inițiativa Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, la nivelul Consiliului Operativ de Securitate Cibernetică (COSC) va începe din această săptămână reanalizarea prevederilor legislative în domeniul accesului la datele de trafic informațional și al securității informatice. Demersul are drept scop depășirea blocajului care se înregistrează în prezent, punerea în acord cu deciziile Curții Constituționale și o mai bună informare a opiniei publice privind măsurile în plan legislativ și efectele acestora", se arată în comunicatul citat.

Reanalizarea legislației în domeniu va avea în vedere consultări cu societatea civilă, participarea reprezentanților societății civile fiind indispensabilă pentru "un demers care să vină și în întâmpinarea celor care în trecut și-au exprimat reticența față de unele prevederi". 

De asemenea, consultarea va include și întâlniri cu reprezentanți ai partidelor parlamentare din comisiile de profil, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai celui academic, precizează Administraţia Prezidenţială. 

"Scopul discuțiilor este de a se găsi un echilibru între respectarea libertăților individuale și prevenirea terorismului, criminalității cibernetice și combaterea corupției", informează acelaşi comunicat.

Consultările se vor desfașura în cadrul Comitetului Operativ de Securitate Cibernetică, organism prin care se realizează coordonarea unitară a Sistemului Naţional de Securitate Cibernetică. 

 

Cele mai citite

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...

Erdogan a grațiat șapte generali închiși pentru puciul din 1997 din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a graţiat şapte generali aflaţi în detenţie pentru rolul lor în puciul din 1997 împotriva primului guvern islamist din...

VIDEO. Andreea Marin a dezvăluit secretul prin care își ține soțule aproape: “Construim în continuare”

Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu alcătuiesc unul dintre cele mai discrete cupluri din showbiz-ul românesc, evitând expunerea excesivă în mediul public și preferând să-și...
Ultima oră
Pe aceeași temă