11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportKlaus Iohannis explică de ce nu a reacționat la declarațiile ambasadorului rus...

Klaus Iohannis explică de ce nu a reacționat la declarațiile ambasadorului rus Oleg Malginov

Președintele Klaus Iohannis a precizat că nu este datoria unui președinte să răspundă declarațiilor unui ambasador, deoarece există anumite cutume în diplomație care trebuie respectate. 

Iohannis a făcut aceste declarații, după ce a afirmat că este de acord cu reacțiile pe care le-au avut unii politicieni după ce ambasadorul Rusiei la București a declarat că speră că oficialii care spun că scutul antirachetă de la Deveselu este doar defensiv cred acest lucru, întrucât Moscova are o opinie diferită.

Citește și: Klaus Iohannis, bilanț la 100 de zile de la începerea mandatului

”Ambasadorii nu sunt un fel de politicieni veniți în România ca să îi luăm la grămadă. Ambasadorii reprezintă state. În diplomație există niște cutume. Nu este niciodată în nicio circumstanță, rolul președintelui sau al unui prim ministru să răspundă public unui ambasador. Dacă cele spuse de ambasador sunt considerate nepotrivite atunci este chemat la ministerul de Externe unde are o discuție fie cu secretarul de stat fie cu ministrul de Externe și i se atrage atenția, orice altceva vă asigur că nu se face”, a declarat șeful statului. 

Citește și: Rusia iese la atac

De asemenea, președintele a declarat că nu are informații că ar exista încercări de destabilizare a României din partea Rusiei. 

Ambasadorul rus a mai criticat, într-un comunicat publicat pe site-ul Ambasadei, și un articol scris de Vladimir Tismăneanu și Marius Stan pe Contributors.ro și preluat de România liberă. Malginov și-a exprimat dezamăgirea față de articolul ”Ispita fascistă a tovarăşului Putin” și a susținut că ”pe paginile publicațiilor centrale, nu este necesar să se dea cuvântul la orice bădăran”. 

Citește și: Monica Macovei critică lipsa de reacție a lui Iohannis și Ponta față de declarațiile ambasadorului rus

Cele mai citite

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

Premierul a cerut ca toate pensiile să fie plătite înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, în şedinţa Exectivului, ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta...

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...
Ultima oră
Pe aceeași temă