15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSportKlaus Iohannis, precizări importante despre Strategia Națională de Apărare

Klaus Iohannis, precizări importante despre Strategia Națională de Apărare

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis a anunțat care au fost subiectele de pe ordinea de zi a ședinței CSAT. 

”Astăzi am avut două evenimente importante, Un vot în Camera Deputaților și după amiază a doua ședință a CSAT. Primul punct de pe ordinea de zi la CSAT a fost Strategia Națională de Apărare pe care am intitulat-o o ”Românie puternică în Europa și în lume”. Strategia oferă măsură și direcție în materie de siguranță națională. Un stat care își apără cetățenii, valorile, intersele, simoobilurile, bunurile și resursele, care știe să își protejeze resursele și un stat care contribuie la menținerea securității colective alături de partenerii ei”, a spus Iohannis. 

Șeful statului a subliniat că defrișarea pădurilor din România a fost un punct principal pe ordinea de zi a ședinței CSAT.

 ”Am căzut toți de acord că defrișările ilegale țin de securitatea națională. CSAT a decis că guvernul să ia măsuri pentru schimbarea cadrului legislativ, pentru a există o legislație coerentă și riguroasă care nu mai permită perpetuarea fenomenului. Ministerului Mediului va întreprinde măsuri necesare pentru identificarea de terenuri degradate ce pot face obiectul împăduririlor”, a spus Iohannis. 

De asemenea, după ședința CSAT, Klaus Iohannis a vorbit și despre decizia Camerei Deputaților de a respinge cererea de urmărire penală în cazul premierului Victor Ponta.

Citește și: Klaus Iohannis: Victor Ponta a sacrificat interesul României pentru interesul propriu

——

Președintele Klaus Iohannis va face declarații la ora 18.00, la Palatul Cotroceni, după ședința CSAT. 

Şedinţa CSAT, care a avut pe ordinea de zi mai multe subiecte, între care defrişările ilegale ale fondului forestier naţional, Strategia Naţională de Apărare a Țării, evoluţiile din Ucraina, s-a încheiat, după două ore și jumătate de discuții. 

Citește și: UPDATE: Ședința CSAT s-a încheiat. Ce subiecte au fost pe ordinea de zi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Reacția purtătorului de cuvânt al BOR, după ce Elveția a câștigat Eurovisionul: „Victoria lui Nimeni. Un imn înălţat non-binarităţii”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), a reacționat dur după ce interpretul elvețian Nemo a cucerit marele trofeu de la...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează dar pacientul rămâne internat în spital, au anunțat, duminică, 12 mai 2024, atât conducerea spitalului cât și ministrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă