15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportKlaus Iohannis îl contrazice pe Liviu Dragnea: Delegația Comisiei de la Veneția,...

Klaus Iohannis îl contrazice pe Liviu Dragnea: Delegația Comisiei de la Veneția, aflată la București, a fost primită la CCR

Administraţia Prezidenţială a informat, vineri, că "informaţia vehiculată de domnul Dragnea", conform căreia Preşedinţia României nu ar fi organizat la București o întâlnire între Comisia de la Veneţia şi Curtea Constituţională, "nu este corectă".

"Din păcate, informaţia vehiculată de domnul Dragnea nu este corectă: preşedintele Comisiei de la Veneţia a avut ieri (joi – n.r.), la ora 12.00, o întâlnire cu preşedintele CCR, chiar la sediul Curţii", a precizat Administraţia Prezidenţială.

Liderul PSD Liviu Dragnea le-a reproşat, joi, preşedintelui Klaus Iohannis şi Administraţiei prezindenţiale, în calitate de organizatori, faptul că nu au organizat o întâlnire între Comisia de la Veneţia şi CCR, dată fiind prezenţa Comisiei de la Veneţia în România.

"Am un comentariu legat de acest eveniment. Eu sunt foarte nemulţumit că cei care au organizat acest eveniment nu au prevăzut o întâlnire a Comisiei de la Veneţia cu Curtea Constituţională a României. Eu nu cred că este în regulă", a spus Dragnea.

Potrivit acestuia, "Comisia de la Veneţia are atribuţii principale privind Constituţiile din ţările respective. Faptul că au venit în România şi cei care au organizat nu s-au gândit să facă o întâlnire între Comisia de la Veneţia şi CCR nu e în regulă şi s-a pierdut un moment important".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă