13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportUPDATE. Klaus Iohannis a demisionat din funcția de primar al Sibiului, pentru...

UPDATE. Klaus Iohannis a demisionat din funcția de primar al Sibiului, pentru a putea prelua mandatul de președinte

UPDATE 13.07: Klaus Iohannis a anunțat, marți, că și-a depus mandatul de primar al Sibiului, spunând că acest demers este necesar pentru a putea prelua în câteva zile mandatul de președinte al României, potrivit Mediafax.

”Mulțumesc sibienilor care de patru ori mi-au acordat îndrederea lor”, a spus Iohannis, arătând că Sibiul a devenit Capitală Europeană.

”Pentru mine a fost o onoare și o plăcere să le fiu primar timp de 14 ani și jumătate. Mulțumesc tuturor colegelor și colegilor din primărie și din toate instituțiile cu care am lucrat”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

El a spus că urmează o ședință a Consiliului Local Sibiu pentru alegerea unui primar interimar.

Klaus Iohannis a mai afirmat că va reveni la Sibiu, pentru că va fi președintele României și al tuturor cetățenilor români, indiferent unde stau, în țară sau în diaspora, adăugând: ”Atunci când spun acasă, spun Sibiu”.

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, va demisiona marți din funcţia de primar al Sibiului, după 14 ani în care a deținut această funcție, conform B1.ro.

După ce demisionează din funcția de primar, Iohannis trebuie să anunțe în scris Consiliul Local Sibiu și Prefectura Sibiu. 

Klaus Iohannis îşi va anunţa demisia într-o conferinţă de presă care va începe la ora 13:00.

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă