9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportKovesi: Chiar dacă suntem supuși unor atacuri, noi rezistăm. Noi suntem DNA...

Kovesi: Chiar dacă suntem supuși unor atacuri, noi rezistăm. Noi suntem DNA și continuăm să ne facem treaba

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat că atacurile la adresa instituției pe care o conduce nu pot intimida procurorii și nici nu vor bloca dosarele aflate în lucru.

“Suntem obișnuiți. Chiar dacă suntem supuși unor asemenea atacuri, noi rezistăm. Pentru că noi suntem DNA și continuăm să ne facem treaba”, a subliniat Laura Codruța Kovesi într-un interviu acordat TVR.

Pe de altă parte, întrebată despre efectul pe care l-a avut asupra ei sau a subordonaților dosarul Black Cube – în care ar fi fost interceptate inclusiv comunicațiile șefei DNA, Laura Kovesi a negat că acest dosar ar fi reușit s-o intimideze.


Citește și: Kovesi: Nu știu de ce a demisionat domnul Ungureanu. DNA nu a fost în conflict cu SIE

“Nu știu de ca a demisionat domnul Ungureanu. Pot să vă spun doar că DNA nu a fost în conflict nici cu SIE, nici cu alte instituții ale statului. În urmă cu câteva luni, am declarat public că în ultimii ani nu am primit de la SIE nicio informație legată de fapte de corupție. Acesta nu e un conflict, e o realitate”, a declarat Kovesi, la TVR 1.


Totuși, Laura Kovesi a remarcat, în acest context, “o abordare nouă pentru România, nu ne mai ajunge să atacăm tot timpul procurorii din DNA, sunt prea rezistenţi, haideţi să angajăm firme şi să-i hărţuim şi să-i încercăm să-i intimidăm”.

Totuși, nici în urma acestui scandal, “Nu cred că par un om intimidat, nu cred că s-a intimidat nimeni din DNA”, a susținut Laura Codruța Kovesi.

Pe de altă parte, întrebată dacă știe motivele demisiei lui Mihai-Răzvan Ungureanu din funcția de director al SIE, șefa DNA a susținut că nu cunoaște motivațiile acestui gest.

“Nu știu de ca a demisionat domnul Ungureanu. Pot să vă spun doar că DNA nu a fost în conflict nici cu SIE, nici cu alte instituții ale statului. În urmă cu câteva luni, am declarat public că în ultimii ani nu am primit de la SIE nicio informație legată de fapte de corupție. Acesta nu e un conflict, e o realitate”, a precizat Laura Kovesi în interviul acordat TVR.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...
Ultima oră
Pe aceeași temă