9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportKovesi avertizează: Există riscul ca, după alegeri, independenţa DNA să fie afectată

Kovesi avertizează: Există riscul ca, după alegeri, independenţa DNA să fie afectată

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a avertizat, sâmbătă, că există riscul ca, după alegerile prezidenţiale, independenţa DNA să fie afectată, conform L'Express, citat de b1.ro. Şefa DNA a mai spus că instituţia pe care o conduce are doi aliați de nădejde – Uniunea Europeană şi societatea civilă.

„Am fost numită de actualul președinte, la propunerea premierului. Dacă succesorii lor nu ne susțin în lupta anticorupție, totul va fi pierdut. Riscul există, într-adevăr, dar avem doi aliați de nădejde. Mai întâi, Uniunea Europeană, care joacă rolul unui gardian. Apoi, societatea civilă constituie cea mai bună protecție a noastră", a declarat Kovesi pentru L'Express.

Codruţa Kovesi a explicat că în acest moment DNA investighează dosare grele precum cel al retrocedărilor ilegale de păduri ce aparţineau statului, dosarul legat de vânzarea licențelor Microsoft sau dosarul EADS.
 
”Poporul român aștepta asta de mai mulți ani. În sfârșit, statul se angajează în lupta împotriva corupției! O muncă dificilă: mai întâi trebui dovedit populației că justiția este, astăzi, independentă de cine e la putere. Acest lucru s-a făcut. Ministru sau simplu cetățean, toată lumea este astăzi tratată la fel. Și, mai important, sunt pronunțate pedepse cu închisoarea – până la zece ani, în cazul dosarelor cele mai grele”, a mai spus procurorul-șef al DNA.

Anul trecut DNA s-a ocupat de peste 4.000 de cazuri din care au recuperat peste 350 de milioane de euro – bani publici deturnați.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...
Ultima oră
Pe aceeași temă