14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportKovesi respinge acuzațiile PSD: Nu avem timp să verificăm ce evenimente politice...

Kovesi respinge acuzațiile PSD: Nu avem timp să verificăm ce evenimente politice au loc

Procuroarea șefă DNA, Laura Codruța Kovesi, a infirmat acuzațiile social-democraților că ar fi o legătură între punerea sub învinuire a lui Victor Ponta cu moțiunea de cenzură înaintată de liberali. 

Kovesi a subliniat că procurorii își fac treaba independent de evenimentele politice. 

Citește și: PSD reacționează la acuzațiile care i se aduc premierului

”Nu are nicio legătură citarea la DNA a unor persoane cu evenimente publice. Așteptăm răspunsul oficial al solicitării noastre. Nu este nicio coincidență, procurorii își văd de treabă, avem 7.000 de dosare și 86 de procurori, nu avem timp să verificăm ce evenimente politice au loc, fiecare procuror lucrează la probarea dosarului. Citarea s-a făcut în mod legal cu mai multe zile în urmă, nu are nicio legătură cu depunerea vreunei moțiuni. Pur și simplu, procurorii își văd de treabă”, a arătat Kovesi, vineri. 

Citește și: PNL a depus moţiunea de cenzură la adresa Guvernului. PSD acuză că moțiunea contra Guvernului și urmărirea penală a lui Ponta se suprapun

 

Victor Ponta este urmărit penal în dosarul lui Dan Șova. Premierul este suspectat de fals în înscrisuri, spălare de bani și complicitate la evaziune fiscală, în dosarul Turceni-Rovinari, pentru fapte săvârșite în calitatea sa de avocat.  Victor Ponta ar fi încasat, în baza contractului încheiat între firma sa și cea a lui Șova, peste 181.000 de lei, pentru a emite facturi care nu aveau la bază operațiuni reale.

De asemenea, Ponta este cercetat pentru conflict de interes, infracțiune pe care ar fi săvârșit-o în perioada în care era prim ministru. Pentru această acuzația, DNA a solicitat Camerei Deputaților să încuviințeze cererea de urmărire penală. 

Victor Ponta este urmărit penal pentru săvârşirea a trei infracţiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată (două acte materiale) în timp ce era prim-ministru al României. 

Citește și: Victor Ponta, urmărit penal în dosarul lui Dan Șova. Lista infracțiunilor de care este acuzat premierul

Astfel, procurorii arată că, în calitate de prim-ministru al României, Ponta l-a desemnat pe Dan Șova în august 2012, în funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, în decembrie 2012, în funcţia de ministru delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, în luna februarie 2014, ca ministru interimar al Transporturilor şi în luna martie 2014 ministru al Transporturilor, în condiţiile în care Victor Ponta a beneficiat în trecut de foloase din partea lui Dan Şova, constând în sume de bani (în total aprox. 250.000 lei) şi dreptul de folosinţa gratuită a unui autoturism, se arată în comunicatul DNA. 

Citește și: Colegii lui Ponta îl apără: E absurd să i se ceară demisia

După citarea premierului la DNA și punerea lui sub urmărire penală, colegii din PSD i-au luat apărarea spunând că este suspect faptul că DNA a făcut acest anunț în aceeași zi în care liberalii depun moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. 

Klaus Iohannis a declarat că punerea primului ministru sub învinuire este o situație imposibilă pentru România și i-a cerut demisia. 

 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă