13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportLaszlo Tokes va face apel la ÎCCJ privind sentința Curții de Apel...

Laszlo Tokes va face apel la ÎCCJ privind sentința Curții de Apel de retragere a ordinului ‘Steaua României’

Europarlamentarul Laszlo Tokes a declarat, joi, că va contesta la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sentinţa Curţii de Apel Bucureşti, potrivit căreia, lui Tokes i s-a retras ordinul “Steaua României”, scrie Agerpres.

‘Consider că retragerea este anticonstituțională, este nelegală și este discriminatorie față de mine. Este foarte trist pentru mine, după 27 de ani de la revoluție, că așa cum s-a întâmplat și pe timpul lui Ceaușescu sunt prigonit din aceleași motive: pentru ridicarea împotriva dictaturii, pentru demolarea zidului tăcerii, pentru poziția mea politică am de suferit. După atâta timp, chiar este un act ceaușist retragerea ordinului, făcând abstracție de persoana mea fizică, un act postcomunist’, a declarat, în conferință de presă, Tokes Laszlo.

Tokes a mai adăugat faptul că, prin distincția primită, nu a primit niciun avantaj bănesc și niciun privilegiu.

‘Pur și simplu nu înțeleg cum se poate întâmpla ca o comisie de onoare să mă prigonească, în frunte cu inițiatorul retragerii distincției, Victor Ponta. Cum se poate vorbi de onoare atât timp cât comisia de onoare mă prigonește din cauza unei declarații greșit traduse, iar distincția acelor cavaleri ai ordinului ‘Steaua Românei’, în frunte cu fostul premier Adrian Năstase, în ciuda prerogativelor legale, nu a fost retrasă. Sunt cam o duzină de astfel de cazuri în care evident ar fi trebuit să se retragă distincția’, a spus Tokes Laszlo.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins, miercuri, cererea de chemare în judecată formulată de europarlamentarul Laszlo Tokes în dosarul privind retragerea Ordinului “Steaua României”, decizia nefiind definitivă. 

Tokes a anunţat, în luna aprilie, că îi va da în judecată pe şeful statului Klaus Iohannis, europarlamentarul declarând că acest demers este o încălcare a legii.


Citeşte şi: Magistraţii Curţii de Apel au respins contestaţia lui Laszlo Tokes privind retragerea Ordinului “Steaua României”


 

 

Klaus Iohannis a anunţat, în martie, că a decis să retragă ordinul Steaua României lui Laszlo Tokes, precizând că cei distinşi cu aceste premii trebuie să respecte şi să recunoască România, Constituţia şi valorile care stau la baza acesteia.

Înainte de intervenţia preşedintelui, ÎCCJ, a decis definitiv retragerea decoraţiei „Steaua României” în ceea ce îl priveşte pe europarlamentarul Laszlo Tokes, judecătorii confirmând astfel decizia luată de Consiliul Naţional al Ordinului Naţional “Steaua României”, precizează sursa citată.

Decoraţia i-a fost fost atribuită lui Laszlo Tokes în 2009 şi, în urma unor declaraţii, Consiliul de Onoare al ordinului Steaua României a propus retragerea titlului.

 

Cele mai citite

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...
Ultima oră
Pe aceeași temă