23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportLider PSD: Poate fi un vot săptămâna viitoare în cazul Diniță

Lider PSD: Poate fi un vot săptămâna viitoare în cazul Diniță

Liderul deputaților PSD, Marian Neacșu, a declarat luni că un eventual vot în cazul solicitării arestării preventive a deputatului Ion Diniță ar putea fi reluat săptămâna viitoare, relatează Mediafax.

”În prima parte a ședinței (Camerei Deputaților, n.r.), din cele câteva voturi care au fost exprimate cu acel prilej, au fost prezenți în sală inclusiv pentru alegerea vicepreședintelui 257 de colegi, dacă nu mă înșel, adică suficienți pentru a fi asigurat cvorumul de ședință. Adică au ales probabil să nu vină să voteze (…) Mai devreme sau mai târziu votul respectiv va fi dat (în cazul Diniță, n.r.), lucrul ăsta este cât se poate de clar. Opinez că tergiversarea nu este pozitivă și nu conferă o imagine favorabilă Parlamentului”, a spus Neacșu.

El a fost întrebat dacă va lua vreo măsură împotriva colegilor din PSD care au absentat de la ședința de plen în a doua parte a acesteia.

”Primul lucru pe care l-am făcut în momentul ăsta a fost să solicit listing-ul de vot. Urmează să merg în birou și să văd care dintre colegii mei nu au mai fost prezenți până la final”, a mai spus Neacșu.

Liderul deputaților PSD a evitat să precizeze dacă va cere sancțiuni pentru cei absenți.

”Este o cerere care rămâne blocată în Parlament pentru moment. Eu opinez, săptămâna viitoare deja am convenit că avem ședință de Birou Permanent marți și analizăm și celelălalt dosar care în momentul ăsta se află în analiză la Comisia juridică, și probabil că vom relua săptămâna viitoare votul”, a mai declarat Neacșu.

El a menționat că, din punctul său de vedere, nu va mai exista o ședință de plen până după primul tur de scrutin al prezidențialelor.

În ceea ce privește situația lui Viorel Hrebenciuc, Neacșu a susținut că acesta nu ar mai avea calitatea de deputat, iar în acest sens președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, va transmite o adresă Ministerului Justiției.

”Se va trimite o adresă din partea președintelui Camerei ministrului Justiției, prin care este informat că începând de astăzi domnul deputat, fost deputat Viorel Hrebenciuc, nu mai face parte din Camera Deputaților”, a declarat Neacșu.

El a menționat că în Monitorul Oficial nu se va publica adresa președintelui Camerei Deputaților, ci hotărârea privind vacantarea locului acestuia, care însă nu a fost adoptată luni.

Deputaţii nu au reuşit, luni, să se pronunţe prin vot asupra cererii de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Ion Diniţă, şedinţa de plen fiind suspendată din lipsă de cvorum, după ce preşedintele Camerei Valeriu Zgonea a precizat că erau prezenţi doar 152 de parlamentari.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă