17.6 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSportLiderii confederaţiilor sindicale vor avea discuţii cu Dacian Cioloş, pe tema salariului...

Liderii confederaţiilor sindicale vor avea discuţii cu Dacian Cioloş, pe tema salariului minim

Liderii mai multor confederaţii sindicale vor participa, vineri, la o întâlnire informală cu premierul Dacian Cioloş, pe tema salariului minim, potrivit preşedintelui Confederaţiei Naţionale “Cartel Alfa”, Bogdan Hosu, citat de Mediafax.

“Pentru salariul minim vom avea întâlnire informală, pentru că se pare că nu se cunoaşte în continuare Legea Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, care ar fi trebuit consultat înainte de promulgare, fiind cea mai înaltă instituţie de dialog social din România, fiind prezidată de primul ministru”, a spus Bogdan Hosu.

El a mai precizat că, în întâlnirea de vineri cu premierul Dacian Cioloş, ar urma să se discute şi problema bugetului de stat pe 2016.

“Rămâne să vedem care este finalitatea. Mai este timp ca Guvernul să dea o hotărâre de guvern legată de salariul minim pe economie. Ieri (marți, n.r.) în consiliul economic şi social s-a aprobat bugetul de stat cu nişte modificări, una dintre condiţionări fiind ca salariul minim pe economie la 1 ianuarie 2016 să fie de 1.200 de lei”, a mai spus liderul sindical.

Salariul minim nu va fi majorat la 1 ianuarie, de la 1.050 lei la 1.200 lei, întrucât este nevoie de un studiu de impact al acestei creşteri asupra competitivităţii României şi al mediului privat, unde este posibilă o migrare spre economia gri sau neagră, a anunțat, vineri, ministrul Finanţelor, Anca Dragu.

“Pe salariul minim vom analiza impactul creşterii şi, eventual, vom recomanda ce creşteri pot avea loc. Dar acest studiu trebuie să fie într-adevăr foarte serios, nu-l facem peste noapte. Din câte ştiu, şi alte instituţii europene fac un studiu similar, pentru că această măsură poate afecta semnificativ competitivitatea României”, a spus Dragu.

Liderii confederaţiilor sindicale “Cartel Alfa”, BNS, CNSLR Frăţia, Meridian şi CSDR arată, într-o scrisoare deschisă adresată premierului Dacian Cioloş, că au fost surprinşi de anunţul ministrului Finanţelor privind intenţia de îngheţare a salariului minim garantat în plată de la 1 ianuarie 2016 și îi solicită premierului Dacian Cioloş să convoace de urgenţă Consiliul Naţional Tripartit pentru Dialog Social, pe tema bugetului de stat pe anul viitor.

Cele mai citite

Propunerea PSD pentru Plafonarea Adaosului Comercial la Produsele Românești: O Soluție pentru Protejarea Producătorilor Locali

Scandalul Produselor Românești și Răspunsul Retailerilor În contextul recentelor controverse legate de produsele românești din marile magazine, retailerii au refuzat să participe la dezbaterile din...

ICR Tel Aviv prezintă expoziția „Foliage of Life”, a artistei Dalia Sinclair

La Galeria ICR Tel Aviv a avut loc vernisajul expoziției de pictură, fotografii, instalații și artă video intitulată „Foliage of Life”. Lucrările sunt realizate de...

Informații utile despre pardoseli epoxidice: aplicabilitate, avantaje, montaj

Cauți o podea rezistentă, aspectuoasă și versatilă, pe care să o folosești cu succes pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă