15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportLiderii PSD participă la Piteşti la un miting de solidaritate cu preşedintele...

Liderii PSD participă la Piteşti la un miting de solidaritate cu preşedintele CJ Argeş

Câteva sute de simpatizanţi PSD s-au strâns luni, începând cu ora 15,00 în curtea sediului PSD Argeş, în semn de solidaritate cu preşedintele partidului, Constantin Nicolescu, arestat preventiv joia trecută, fiind acuzat de DNA de mai multe fapte de corupţie, informează NewsIn.

 

Oamenii poartă veste albe, pe o parte fiind inscripţionat mesajul: “Şi eu sunt un pericol public. Arestaţi-mă”, iar pe cealaltă parte:” Nicolescu liber”. La pichet, împreună cu simpatizanţii PSD se află şi membri de la PNL şi PC.

Oamenii au ascultat discursuri ale liderilor locali ai PSD, care au criticat modul în care s-a acţionat în cazul Nicolescu. Şi pentru că nu vor să provoace nici un fel de scandal sau să intre în polemici cu liderii PDL Argeş, mai ales că nu există nici un fel de autorizaţie pentru pichetare, manifestanţii spun că nu vor pleca din curtea sediului partidului.

La Piteşti au ajuns şi preşedintele PSD, Victor Ponta, dar şi alţi lideri centrali ai PSD, printre care Adrian Năstase, Marian Vanghelie, Ecaterina Andronescu, Adrian Severin, şi membri ai Biroului Permanent Naţional.

Oamenii strigă:”Libertate pentr Nicolescu” şi îi transmit mesaje de încurajare.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţase anterior că luni, la ora 15.00, vor fi pichetate toate PDL din ţară în semn de protest faţă de arestarea preşedintelui CJ Argeş, Constantin Nicolescu.

“Astăzi, la ora 15.00 în toată ţara sediile PDL vor fi pichetate de către colegii noştri, pentru a cerere un singur lucru, ca PDL să nu facă ceea ce a făcut în Argeş, acolo unde şeful PDL local, dnul Mircea Andrei, a cerut arestarea oamenilor şi ca un semnal că PDL trebuie să înţeleagă că nu ne putem întoarce la vremurile în care un partid decide arestarea opozanţilor politici”, a declarat Ponta. El a precizat ca va merge la protestul care va fi organizat la Piteşti.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Piteşti, Cristian Gălăţanu recursul împotriva măsurii arestării preventive în dosarul lui Constantin NIcolescu se va judeca miercuri, 2 februarie, la ora 8,30.

Sediile PDL din mai multe judeţe au fost pichetate, luni după-amiază, însă numărul celor care au participat la acţiune nu a depăşit, în niciunul dintre locuri 100 de persoane. Pichetele s-au desfăşurat fără incidente.


Cele mai citite

Ciolacu reafirmă că alianța PSD-PNL îl are pe Cătălin Cîrstoiu candidat la Primăria generală a Capitalei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că în prezent Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria generală a Capitalei, potrivit spotmedia.ro. El a subliniat că...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...
Ultima oră
Pe aceeași temă