11.5 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportLIVE TEXT Băsescu: Ponta nu a fost niciodată pregătit, preferam ca...

LIVE TEXT Băsescu: Ponta nu a fost niciodată pregătit, preferam ca la consultări să vină domnul Gherghina

Băsescu: Premierul nu a fost niciodată pregătit, preferam ca la consultări să vină domnul Gherghina
Băsescu: Am dat publicitătii consultările de la Cotroceni pentru că premierul a minţit şi a spus că eu eram nepregătit şi că am fost bădăran cu doamna ministru Petrescu. Când i-am spus pisicuţ cu mine, nu am exagerat
Băsescu: Eu i-am vorbit în limba română premierului.
Băsescu: Ponta nu mi-a dat niciun motiv să promulg legea. 
Băsescu: Dacă aş fi premier, aş adopta reducerea CAS-ului. Dar Ponta vrea reducea CAS-ului prin mărirea taxelor
Băsescu: Sunt convins că doamna ministru are o pregătire temeinică, dat are o mare problema: lipsa de practică. Pur şi simplu Ponta a sacrificat-o.
Băsescu: Eu am o responsabilitate cand promulg o lege. Chiar daca eu plec nu vreau sa-mi bat joc de romani. Ponta vrea sa spuna, în decembrie, că presedintele a promulgat legea. 
Băsescu: Eu nu am nevoie de mandat de la guvern. Eu il susţin pe Dacian Ciolos. Astăzi trebuie să îi dau un nume lui Junker. Obiectivul meu este ca România să-şi păstreze portofoliul de la agricultură. Am vorbit la telefon cu premierul şi a fost de acord cu Cioloş. Sper să nu nege că am vorbit la telefon, că nu e bine.
Băsescu Poate reuşim să obţinem şi postul de vicepreşedinte al Comisiei. La ora la care eu trebuie să plec la Bruxelles, guvernul deja ar fi trebuit să trimită un nume. Mai mult de jumătate din state şi-au desemnat candidaţii.
Băsescu: Eu tebuie să apar interesul naţional, nu pot să stau după un asemenea om ca Ponta.
Băsescu: Evaluarea noastră este că ar fi adus 1,8-1,9 miliarde plus la buget. Dar problema este că reducerea CAS măreşte deficitul structural. Guvernul nu ştie cum să acopere golul.
Băsescu: Obiectivul minimal de astăzi de la Bruxelles este întâlnirea dintre Jean -Claude Junker, pe care România l-a susţinut, pentru a vedea care sunt noile direcţii.
Băsescu: Eu nu am nevoie de mandat de la guvern. Eu il susţin pe Dacian Ciolos. Astăzi trebuie să îi dau un nume lui Junker. Obiectivul meu este ca România să-şi păstreze portofoliul de la agricultură. Am vorbit la telefon cu premierul şi a fost de acord cu Ciolos. Sper să nu nege că am vorbit la telefon, că nu e bine 
Băsescu Poate reuşim să obţinem şi postul de vicepreşedinte al Comisiei. La ora la care eu trebuie să plec la Bruxelles, guvernul deja ar fi trebuit să trimită un nume. Mai mult de jumătate din state şi-au desemnat candidaţii.
Băsescu: Eu trebuie să apar interesul naţional, nu pot să stau după un asemenea om ca Ponta.
Băsescu: Eu am rugat să-mi fie trimis ieri un document sub semnătura premierului sau ministrului de finanţe în care să se spună cum se acoperă gaura din buget. Dacă-mi trimit, astăzi o promulg.
Băsescu: În acele mizerabile negocieri pentru procurori, eu am obţinut Koveşi la DNA. Îl vroiam şi pe Morar, dar nu s-a putut. Nu mai puteam ţine parchetele cu mandate expirate.
Băsescu: Eu am acuzat două contracte: EADS şi Bechtel. Eu cred că trebuie analizat cum a semnat România aceste două contracte. Precum şi ce se întâmplă la ADS. Dar şi cu ce se întâmplă cu fratele meu vreau să se investigheze.
Băsescu: Eu afirm că Sârbu este un om foarte influent la ADS. De aceea ADS-ul a ajuns la primul ministru. Am informaţii, din presă, că şi la Eximbank sunt anumite numiri.
Băsescu: Doamna Georgescu trebuie să plece de la CNA. Dânsa a încercat să ajungă la mine, dar nu am primit-o. Ieri a sunat la biroul de presă de la Cotroceni pentru a veni la mine. 
Băsescu: Legea incompatibilităţii este în contradicţie flagrantă cu legea ANI şi cu criteriile MCV şi Schengen.
Băsescu: Iohannis are şanse să îl bată pe Ponta la algeri. PNL şi PDL au mers prea departe în declaraţii despre fuziune. PDL a intrat în capcana propriei conduceri.
Băsescu: Faptul că liderii PDL şi PNL au tăcut când au fost adoptate modificările la legea ANI este cel puţin ciudat.
Băsescu: Îl voi susţine, atât cât pot, pe Cristian Diaconescu, candidatul PMP. Acum are 5%, iar domnul Iohannis este pe trend descendent. Dacă ne uitam pe profil, Diaconescu este superior lui Iohannis.
Băsescu: Nu vreau să vorbesc despre scrisoarea lui Mihai Răzvan Ungureanu. I-a răspuns consilierul meu. Meleşcanu stă bine unde este.
Băsescu: Nu am apucat să discut cu fratele meu, nu am apucat să-l vad. E fratele meu, am regrete. Însă, nimeni nu este mai presus de lege. Asta-i viaţa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă