8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportTraian Băsescu, despre OFIŢERUL ACOPERIT

Traian Băsescu, despre OFIŢERUL ACOPERIT

Preşedintele Traian Băsescu participă, miercuri seara,  la emisiunea "Vorbeşte liber!"  de la pe TVR.

Iată declaraţiile şefului statului:

Traian Băsescu:  Am văzut declarațiile ruşilor că trebuie să crească nivelul de armament din Crimeea. Acolo sunt deja 25.000 de militari, 12 avioane de vânătoare, o flotă uriașa la Sevastopol și 108 guri de tun de calibrul peste 100. Pe aceste dotări vor să mărească nivelul de prezența.

Traian Băsescu:  Dacă mă întrebați acum un an dacă Moscova va agresa Ucraina, aș fi spus Ucraina e țara mare cu 44 mil locuitori, are armament moștenit de la Rusia. Iată că s-a întâmplat, pentru că a funcționat iraționalul, obiectivul unui lider al unei țări de talia Rusiei de a-și extinde teritoriul nejustificat, a inventat un drept, acela de a apăra drepturile unei minorităţi dintr-un alt stat.

Traian Băsescu:  România este în deplină siguranţă atât timp cât respectăm dreptul internaţional.

Traian Băsescu:  Un președinte, dincolo de a avea frate, are responsabilități față de țară. Reiterez ce am spus. Între fratele meu şi justiţie, aleg justiţia. După ce îmi termin mandatul, o să-l căinez. Până pe 22 decembrie sunt şi preşedintelui lui.

Traian Băsescu:  Nu am nicio emoţie, fiica mea a fost al doilea, al treilea cumpărător. Credeţi că dacă existau probleme la Nana Comisia parlamentară şi-ar fi oprit activitatea?

Traian Băsescu:  Eu zic că mai avem de la 5 la 10 ani pentru termina tranziţia la statul de drept. Depinde de noul preşedinte şi de putere dacă nu vor să adapteze justiţia la interesele baronilor. Uitaţi-vă la ce se întâmplă în educaţie.

Traian Băsescu:  Eu sunt de acord că România a avut o perioadă de tranziţie de la dictatură. Statul român nu este destul de consolidat. Avem încă atâtea probleme cu justiţia.

Traian Băsescu:  Uitați-va la Franța, dl Hollande a ajuns la 13%. Dacă ar avea în Parlament un Ponta, Antonescu și Iohannis l-ar suspenda, dar nu îndrăznește nimeni.

Traian Băsescu:  Orice declarație a mea și a premierului e procesată în orice cancelarie. Oricine spune că noi, de afară, i-am spus președintelui să facă un pact cu premierul eu îi spun că e o minciună, nu a existat. L-am distribuit pentru că am văzut cât de prost era văzută România din cauza a ceea s-a întâmplat în vara lui 2012.

Traian Băsescu:  Nu am declinat niciodată pactul de coabitare, doar Ponta a făcut-o. A fost o soluţie găsită de mine şi de consilierii mei de la Cotroceni.

Traian Băsescu:  M-am gândit o singură dată să-mi dau demisia, la prima suspendare. Ştiam că nimeni nu avea un candidat care să mă bată. Dar niciodată nu mi-a trecut prin cap să-mi abandonez mandatul. Pentru că este ruşinos. Nu trebuie să te învingă situaţia. Trebuie să duci ţara la bine, indifirent de conjunctură.

Traian Băsescu:  N-aş dori nimănui să fie în situaţie în a alege între a face un bine ţării şi a tăia salariile.

Traian Băsescu:  Victor Ponta, cine eşti tu? Ne-ai spus tu totul în CV? Că aveai un masterat la Catania în CV care s-a dovedit a nu fi adevărat şi apoi a fost scos din CV.

Traian Băsescu:  De anul ăsta sunt un simplu alegător, dar mi se pare normal să îmi pot exprima opiniile. 

Traian Băsescu:  Încă mai am multe legături în PDL şi oamenii spun că nu ştiu cine e Iohannis, candidatul ACL, care a participat la suspendarea şefului statului.

Traian Băsescu:  Pe Iohannis îl văd un introvertit. Un candidat la preşedinţie trebuie şă fie deschis. Mi-a părut rău că nu m-am făcut profesor de fizică. Iohannis are şase case din meditaţii. Tatăl meu a fost colonel şi mi-a lăsat un apartament cu două camere mie şi fratelui meu. Măi omule, din 2009 ai fost premierul Grivco, ai vrut să-l înlocuieşti pe Boc, ai susţinut suspendarea preşedintelui în 2012 şi ziceai, până acum câteva luni, că Ponta este bun. Acum Ponta nu mai este un om bun. Iohannis a fost utilizat ca instrument de Voiculescu şi Antonescu.

Traian Băsescu:  ACL este o mare greşeală. PDL-ul a dus de două ori un om la Cotroceni. Este obişnuit să câştige. Acum nu au niciun candidat. Iohannis este o necunoscută pentru mine. 

Traian Băsescu:  S-ar putea să nu se ajungă la campanie, decizia poate fi atacată la Curtea Constituţională.

Traian Băsescu:  Trebuie să cred în candidatul pe care îl prefer, atât timp cât Elena Udrea crede că poate ajunge în turul II.

Traian Băsescu:  Curtea Constituţională a stabilit o plajă în care mă pot mişca.

Traian Băsescu:  O susţin pe Elena Udrea pentru că este un candidat onest, nu neepărat cel mai bun. Trebuie să cred în candidatul pe care îl prefer.

Traian Băsescu:  Eu știu că ar fi irațional, ar fi un referendum pentru 50% și mai e ceva: dacă la suspendarea din 2012 nu a putut fi atacată hotărârea parlamentului la CCR acum poate fi atacată 

Traian Băsescu:  Nu îmi dau seamă cât de câștigate ar fi partidele de stânga, că cel al dl Tăriceanu, ar asta e, voi fi în campanie în fiecare zi 

Traian Băsescu:  Noi am făcut o reevaluare a ceea ce înseamnă pericolul rusesc.

Traian Băsescu:  Eu la orice numire de guvern, cu excepția celor care vin direct din parlament, acolo mă obligă legea să primesc jurământul, în schimb la remanieri având dreptul dat de CCR să resping o prima propunere intotdeuna mă informez

Traian Băsescu:  Vă spun că au fost cazuri când am primit informaţii că un viitor posibil membru al guvernului este un ofiţer acoperit despre . L-am sunat şi l-am rugat să nu facă parte din guvern.

Traian Băsescu:  Dacă totuși printre candidați există un domn care a avut în trecut un astfel de lucru – nu e nimic rușinos, dar el trebuie recunoscut. Nu discutăm de recunoașterea de către vreun serviciu, dacă ar fi existat așa ceva nu aș fi deschis niciodată subiectul, nu aveam voie, cât timp nu a existat am voie, nu divulg un secret de stat și expun un punct de vedere.

Traian Băsescu:  Eu am spus că nu am primit niciun astfel de document. Este un document secret. Ştiu ce înseamnă document de stat. Eu nu am primit un astfel de document cu nume și prenume de la vreun serviciu de informații în care să mi se spună că e ofițer acoperit un membru al guvernului, dacă s-ar fi întâmplat asta, ar fi trebuit să tac, e secret de stat. 

Traian Băsescu:  Când vorbim despre preşedintele României, CV-ul tău trebuie să fie complet ca să ştie cine eşti.

Traian Băsescu:  Nu vin cu nicio completare acum, am şi eu o planificare. Să nu se aştepte cineva să fie un document scris. Problema pe care eu am ridicat-o a fost dacă a fost un ofiţer acoperit.

Traian Băsescu:  Eu cred că ar fi foarte bine să știm exact ce am declarat, raspsunsul domnul Sârbu acoperă doar jumătate, eu am spus că e un fost ofițer acoperit sau un ofițer acoperit. 

Traian Băsescu:  Ilie Sârbu a minţit prin omisiune. A spus doar o parte din adevăr. E într-o lungă campanie, de când am făcut această afirmație, nu contenește să își aducă aminte că nu există ofițer acoperit în familia dânsului, sau dosarul Băsescu. Frate, îl căutaţi de 25 de ani.

 

 

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă