20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportLiviu Dragnea, despre posibilitatea ca Dacian Cioloș să fie propus de președintele...

Liviu Dragnea, despre posibilitatea ca Dacian Cioloș să fie propus de președintele Iohannis pentru conducerea SIE: Vă spun cu toată sinceritatea că dacă va veni această propunere, noi nu vom vota

Șeful PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, luni după-amiază, că, în cazul în care președintele Klaus Iohannis îl va propune pe fostul premier Dacian Cioloș pentru a conduce Serviciul de Informații Externe (SIE), social-democrații nu vor vota.

Întrebat de jurnaliști, la finalul ședinței de guvernare PSD-ALDE, dacă este informat cu privire la o posibilă intenție a președintelui de a-l propune pe Dacian Cioloș pentru conducerea SIE, Liviu Dragnea a declarat: „Nu știu aboslut nimic despre ce favoriți are președintele. Vă spun, cu toată sinceritatea, că dacă va veni această propunere, noi nu vom vota”.

Fostul premier Dacian Cioloş a precizat, luni, pentru Mediafax, că nu a fost și nu este interesat să ocupe funcția de director al Serviciului de Informații Externe (SIE).

„Sunt surprins că acest subiect tot reapare, provocat de unii, nu ştiu din ce motiv. Cu tot respectul şi toată aprecierea pentru importanţa unei asemenea funcţii, eu nu am fost şi nu sunt interesat de o asemenea funcţie, nici în trecut şi nici acum", a spus fostul premier Dacian Cioloş, pentru Mediafax.

Precizarea a venit în contextul în care șeful PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că ar fi „corect să existe o negociere cinstită" cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema desemnării directorului SIE, afirmând principiul echilibrului politic SIE – SRI este unul foarte bun şi că PSD nu l-ar agrea pe fostul premier Dacian Cioloş pentru ocuparea acestei funcţii.

Întrebat dacă este posibil ca Dacian Cioloș să fie agreat de PSD pentru funcția de director al SIE, Liviu Dragnea a răspuns: „De PSD, nu. Tocmai vorbeam de un principiu al echilibrului".

 În prezent, SIE este condus interimar de generalul cu patru stele Silviu Predoiu, director adjunct şi şef al operaţiunilor Serviciului.

 

Cele mai citite

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă